7 kokböcker med veganska menyer
Boktips

7 kokböcker med veganska menyer

Lär dig mer om växtbaserad mat eller få ytterligare inspiration till din veganska matlagning. Här är sju böcker som både ger dig kunskap om näringsfull och naturvänlig mat samtidigt som du får nya idéer till goda måltider.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 01 februari 2022

Lär dig mer om växtbaserad mat eller få ytterligare inspiration till din veganska matlagning. Här är sju böcker som både ger dig kunskap om näringsfull och naturvänlig mat samtidigt som du får nya idéer till goda måltider.

Bok 1

Vegansk hemkunskap av Gustav Johansson

Inbunden
Köp boken

Hur lagar man vegansk mat? Här är Gustav Johanssons bästa tips och knep på vegansk matlagning för dig som inte vet var du ska börja.  Alla recept i denna kokbok är enkla att följa och tar inte mer än trettio minuter att laga. Oavsett om du är nybörjare eller en van kock i det veganska köket så fungerar boken som en bra guide.

Bok 2

Vegan på 5 ingredienser av Siri Barje

Inbunden
Köp boken

Kokboksförfattaren Siri Barje har gjort en vegansk kokbok där du endast behöver fem ingredienser. Förutsatt att du har tio basvaror hemma, exempelvis olja och salt, kan du laga god vegansk mat på få råvaror.  Boken bjuder på recept till frukost, lunch, middag och efterrätt där många rätter är versioner av klassiker.

Bok 3

Vegansk husmanskost av Gustav Johansson

danskt band
Köp boken

Vegansk mat är bra för naturen, djuren och oss människor. Självklart är det gott också. I denna bok lär vi oss de klassiska rätterna som ingår i husmanskosten fast på veganskt vis. Alla rätter bygger på växtbaserade ingredienser och Gustav Johansson hjälper oss att få till den rätta smaken och texturen.

Bok 4

Mitt nya Raw food-kök av Erica Palmcrantz Aziz

danskt band
Köp boken

Gourmetmat och sallader. Erica visar oss mat som passar under alla årstider och högtider och är expert på raw food. I boken ingår 250 recept som går att använda till enklare middagar och festligare tillfällen. Den innehåller även veganrecept som är fria från gluten, laktos och vitt socker.

Bok 5

The New Green Protein av Therese Elgquist

Ät mer växtbaserat och lär dig mer om viktiga näringsämnen. I denna bok visar Therese Elgquist oss de bästa knepen för att få i sig de tjugo bästa gröna proteinkällorna samt hur stor dos vi behöver för att fungera och må bra. Boken är en härlig bladning mellan kunskap och goda recept.

Bok 6

Det veganska köket av Mattias Kristiansson

Inte vilken kokbok som helst utan världens bästa veganska kokbok. Mattias Kristianssons ligger bakom succéboken som blev hyllad på Gourmand Award. Här finns 1700 växtbaserade recept som passar årets alla årstider och tillfällen. Alla recept blandas upp med kunskap, tips och matglädje. Detta är den nya generationens kokbok.

Bok 7

Veganska godsaker av Frida Svanberg

Inbunden
Köp boken

Vegansk mat behöver inte bara vara gröna rätter eller böngrytor. I denna bakbok bjuder Frida Svanberg på veganska bakverk där dadlar och avokado undviks lika mycket som mjölk och ägg. Syftet med boken är att bakverken ska smaka lika identiskt som ”vanlig fika”. De ska både vara onyttiga, sockriga och veganska.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.