Allt du behöver veta om bokserien

Bellman Noir

Till böckerna!

Niklas Natt och Dags succétrilogi ”Bellman noir” skildrar det sena 1700-talets Stockholm – bortom den förskönade fasaden. Höglitterär spänning när den är som bäst!

Hela trilogin

Bellman Noir

Bläddra för att se böckerna.

Bellman Noir

Sakta vi gå genom stan – med Niklas Natt och Dag

Sakta vi gå genom stan – med Niklas Natt och Dag

Det är sent 1700-tal och det som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag är aktuell med "1794" – den andra delen i hans Bellman noir-trilogi. Här tar författaren oss med på en promenad genom ett historiskt Stockholm som väckt hans fantasi.

Böckerna

Res i tiden! Historiska böcker för spännande läsning

Gustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia. Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya. Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande.

PS. Bokförlaget Hedvig har gett ut en lättläst version av boken.

En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall.

PS. Bokförlaget Hedvig har gett ut en lättläst version av boken.

Tycho Ceton filar på en plan för att återta den glans han förlorat. Han ska ställa till med ett spektakel mer häpnadsväckande, mer hänförande och mer avgrundsdjupt vidrigt än något som dittills skådats i detta vidunderliga och vedervärdiga Stockholm. Den som satt sig i sinne att stoppa honom är Emil Winge. Men denne känner hur stödet för hans jakt börjar tryta. De paranoida myndigheterna har viktigare saker att ägna sig åt, och hans vapendragare Mickel Cardell är upptagen av en egen jakt efter Anna Stina Knapp, som försvunnit efter hennes båda barns död.

Gillade du Bellman Noir?

Upptäck fler bokserier!

Erik Winter

Upptäck fler bokserier!

Fabian Risk-serien

Upptäck fler bokserier!

A-gruppen

Upptäck fler bokserier!

Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Köpenhamnsserien

Leif GW Perssons favoritböcker – 13 utvalda boktips

Leif GW Perssons favoritböcker – 13 utvalda boktips

Leif GW Persson är inte bara en av Sveriges mest lästa författare − han är en boktipsare av rang också. Vi har listat några av hans favoriter.

Böckerna

5 starka romaner om det historiska Stockholm

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Jag accepterar villkoren.