Allt du behöver veta om bokserien

Berger & Blom

Till böckerna!

Berger & Blom är en smart och tempofylld deckarserie skriven av Arne Dahl. I fem fristående delar får vi följa privatutredaren Sam Berger och hans parhäst Molly Blom. Här hittar du allt du behöver veta om serien.

Hela bokserien

Berger & Blom

Svep för alla böcker i serien!

Berger & Blom

”Jag hittade hem i Arne Dahl”

”Jag hittade hem i Arne Dahl”

Litterär men lättillgänglig. Arne Dahl, eller Jan Arnald som han egentligen heter, har med sina smarta kriminalserier blivit en av Sveriges främsta deckarförfattare. Här berättar han om skrivandet, Sam Berger och techindustrins törst efter evigt liv.

Bok 1

Utmarker av Arne Dahl

Ellen Savinger har varit försvunnen i tre veckor. Detektiven Sam Berger fruktar att hon fallit över för en seriemördare, men få av hans kollegor inom Stockholmpolisen lyssnar på honom. Men så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad. Och i utkanterna väntar en sanning som alltför många vill dölja.

Bok 2

Inland av Arne Dahl

När den tidigare detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han förstår att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat visa rättvis. De får snart ett oväntat uppdrag som rör ett obehagligt fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge dömd och fängslad. Men är han verkligen skyldig?

Bok 3

Mittvatten av Arne Dahl

Sam Berger är felaktigt misstänkt för ett mord, och partnern Molly Blom ligger i koma. Han flyr till skärgården och väntar på direktiv från Säpos högste chef. Ett terrordåd hotar Stockholm och en jagad mördare – som nu har kidnappat en flicka – kan gå fri. Är Berger lösningen eller en del av problemet?

Bok 4

Friheten av Arne Dahl

Sam Berger befinner sig inte på en bra plats. Molly Blom är spårlöst försvunnen, sannolikt bärande på deras barn, och Sam försörjer sig som en understimulerad utredare av försäkringsbrott. Men så får han ett lukrativt uppdrag av det gåtfulla slaget. En kvinna, Nadja, har kidnappats och hennes terapeut söker Sams hjälp – polisen måste absolut hållas utanför. Jakten leder Sam till en försvunnen skatt, ett byte som lockat många kriminella genom åren. Och Nadja är kanske inte den enda som befinner sig i fara. Hur kommer det sig att denna dödliga skatt också leder till Molly Blom?

Bok 5

Islossning av Arne Dahl

Vårvinter går mot försommar. Sam Berger, Molly och inte minst deras poliskontakt Deer, som måste lära sig att gå igen efter attacken som förändrade hennes liv, tycker sig märka ett oklart mellan de kroppar som en efter en hittas i den upptinande skärgården. Någon kommer att mörda igen. Kan Sam, Molly och Deer ingripa? Eller är sanningen bortom vad de kan föreställa sig?

Gillade du Berger & Blom?

Upptäck fler spännande bokserier

A-gruppen

Upptäck fler spännande bokserier

Op-cop

Upptäck fler spännande bokserier

Köpenhamnsserien

Upptäck fler spännande bokserier

Fabian Risk-serien

Litterära deckare – 9 böcker som bjuder på både spänning och djup

Litterära deckare – 9 böcker som bjuder på både spänning och djup

Det finns spänningsromaner där språket i sig är en grej. Vi har listat några litterära deckare som troligen går hem även hos den lite mer kräsna bokälskaren.

Arne Dahl:

Arne Dahl: "Jag har en böjelse för worst-case scenarios"

John Häggblom, redaktör åt många stora författarnamn, har varit ett stort fan av Jan Arnald – alias Arne Dahl – i många år. I den här intervjun från 2018 samtalar han med den ständigt aktuella författaren om skrivande och framgång.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.