Allt du behöver veta om bokserien

Op-cop

Till böckerna!

Op-cop är den fristående fortsättningen på Arne Dahls uppmärksammade deckarsvit. De forna medlemmarna i A-gruppen tar sig nu an Op-cop – en hemlig specialenhet inom Europol. Läs allt om böckerna här!

Hela bokserien

Op-cop

Svep för att se alla böcker i kriminalserien!

Op-cop

Arne Dahl:

Arne Dahl: "Jag har en böjelse för worst-case scenarios"

John Häggblom, redaktör åt många stora författarnamn, har varit ett stort fan av Jan Arnald – alias Arne Dahl – i många år. I den här intervjun från 2018 samtalar han med den ständigt aktuella författaren om skrivande och framgång.

Boktips

9 kriminalromaner som går under skinnet

Bok 1

Viskleken

Öppnare gränser har förändrat Europas brottslighet. Därför startas Opcop, en hemlig operativ enhet inom Europol. Den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm ingår i den nya gruppen som ska bekämpa internationell brottslighet. Men trots att all information är konfidentiell, verkar någon ha läckt: ett lik påträffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.

En möbelföretagare i Nacka gör affärer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anställda i en kinesisk möbelfabrik är sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en märklig fras i Arto Söderstedts öra. På något sätt hänger allting ihop.

Bok 2

Hela havet stormar av Arne Dahl

Under några dagar inträffar tre uppseendeväckande dödsfall på olika platser i Europa. En plastikkirurg som lett ett hemligt EU-projekt hittas död i sitt hem i Belgien. En albansk vapenhandlare skjuts under våldsamma former ihjäl på en sportbar i Stockholm, och sedan hittas det knivskurna liket efter en tjeckisk EU-parlamentariker på en fängelseö utanför Toscana.

Paul Hjelm och hans kollegor i Opcop-gruppen upptar jakten på en eller flera mördare. Men inget är så enkelt som det verkar och trådarna pekar åt flera olika håll. På något sätt verkar det ha att göra med en ökänd fängelseö där fångar har dumpats utan mat, med fasansväckande experiment i forskningens namn.

Bok 3

Blindbock

Det är het sommar i Europa. Europol får information om att ligorna som hanterar Europas tiggare styrs centralt och har kopplingar till större människohandel. Sedan ett par veckor har Paul Hjelm och hans Opcop-grupp storövervakning på den misstänkta ledningen för kontinentens tiggarligor. Gruppen befinner sig i en utrymd våning i Amsterdam och spanar på en lägenhet mittemot.

Någon försöker dessutom pressa en av Europas högst uppsatta politiker, den franska EU-kommissionären Marianne Barrière. Paul Hjelm tvingas ta inofficiella vägar för att utreda utpressningen och spåren leder mot Europas högerextrema miljöer.

Bok 4

Sista paret ut

Stämningen i Europa hårdnar. Maffian är starkare än någonsin, narkotikamarknaden mer avancerad och metoderna våldsammare. Men nu utmanas maffian på allvar, från oväntat håll. Någon är mäktigare. Någon som kan nästla sig in på Wall Street och samtidigt ta över den växande marknaden för designerdroger. Samtidigt utsätts ett svenskt bioteknikföretag för avancerat cyperspionage. Spåren leder hela vägen till Kina och till en omfattande nätavlyssning – men hur kommer det sig att de utsatta företagen alla arbetar med genetisk forskning? I en hårdnande värld finns det kanske bara en sak kvar att manipulera: människans eget dna.

Opcop-gruppen samlar sina styrkor. Det blir en kraftmätning för den stukade gruppen, och kampen mot brottslighet blir personlig – inte minst för Paul Hjelm själv.

Gillade du Op-cop?

Upptäck fler bokserier!

A-gruppen

Upptäck fler bokserier!

Köpenhamnsserien

Upptäck fler bokserier!

Fabian Risk-serien

10 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

10 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

Från det senaste inom nordiskt krim till en suggestiv deckarklassiker av Kerstin Ekman. SelmaStories har listat några riktiga guldkorn i spänningsgenren – både klassiker som tål en omläsning och nya böcker att upptäcka.

Bland blod och bestialiska mord – här är 8 riktigt råa deckare

Bland blod och bestialiska mord – här är 8 riktigt råa deckare

Glöm mysrys eller småputtriga pusseldeckare – här snackar vi blod och mord. SelmaStories har listat åtta riktigt råa deckare som inte sparar på krutet.