Allt du behöver veta om deckarserien

Darwindeckare

Till böckerna!

Christina Wahldéns populära spänningsserie utspelar sig i Darwin, Australien. Med det tropiska tryckande klimatet som fond lyfter hon sociala orättvisor och dramatiska händelser. Nervkittlande spänning när det är som bäst!

 

Hela deckarserien

Darwindeckarna

Bläddra för att se böckerna

Darwindeckare

Författare

Christina Wahldén: Vi kan lära oss något av ursprungsbefolkningens kunskap

10 romaner som utspelar sig i det fantastiska Australien

10 romaner som utspelar sig i det fantastiska Australien

De stora skogsbränder som härjat i Australien de senaste åren har fått förödande konsekvenser för både djur, natur och människor. Det har fått oss att tänka lite extra på landet – och här listar vi tio berättelser som utspelar sig där.

Bok 1

Nämn inte de döda av Christina Wahldén

Nämn inte de döda tar dig långt bortom det förväntade, till en tropisk värld som känns både främmande och välbekant. Konststudenten Greta lämnar Sverige för att bearbeta ett trauma och kommer till Darwin i norra Australien. Men det lugn hon söker uteblir när hon hittar en död kvinna på stranden. Kroppen är svårt sargad och går knappt att identifiera, men snart står det klart att kvinnan tillhörde ursprungsbefolkningen. Utredningen leds av de australiensiska poliserna Bluey och hans kollega Jess. Tillsammans följer de ledtrådar och spår i ett samhälle där man förhåller sig fritt till lagen och där människor behandlas långt ifrån lika.

Bok 2

Cyklonvarning av Christina Wahldén

Det är jul och en våldsam cyklon närmar sig Darwin. Polisen Bluey härjas av minnen från sin barndom, då hans bror dog i katastrofen Tracy på juldagen 1974. Kollegan Jess är rädd att anpassa sig för mycket till poliskårens vita normer. Den svenska konststudenten Greta är mitt uppe i sin nya kärleksrelation. Samtidigt ökar brottsligheten i trakten. Användningen av drogen crystal meth har eskalerat och skördar fler och fler offer. När en ung man hittas ihjälskjuten dras Bluey och Jess in i utredningen. Snart inser de att majoriteten av de drabbade tillhör ursprungsbefolkningen, och medan cyklonen rycker närmare uppdagas en långt mer obehaglig historia än de kunnat ana.

Bok 3

Enbart kvinnor av Christina Wahldén

En förlossningsgrotta som använts av ursprungsbefolkningen i tiotusentals år riskerar att försvinna i och med en gruvexploatering. Samtidigt hittas en minister mördad i Darwins högsta domstol som nyligen fattat beslutet om gruvan. Poliserna Jess och Bluey börjar utreda fallet men förstår snart hur komplex situationen är. Jess, som precis inlett en relation med amerikanen Pete, måste återigen konfronteras med sin bakgrund. Kan någon från ursprungsbefolkningen verkligen ligga bakom det mystiska mordet? Spänningarna i staden trappas upp i takt med att tidpunkten för gruvsprängningen närmar sig.

Gillade du Darwinserien?

Upptäck fler spännande bokserier!

Probono-serien

Upptäck fler spännande bokserier!

Lundasviten

Upptäck fler spännande bokserier!

Privat: Doggerland

10 spännande polisserier att lyssna på

10 spännande polisserier att lyssna på

Från Fabian Risk till Avdelning Q – vi listar tio polisserier i ljudformat som får pulsen att stiga.

Boktips

Christina Wahldén: ”Fiktion har en annan slags frihet”

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.