Allt du behöver veta om bokserien

Lundasviten

Till böckerna!

Lundasviten är en serie med fristående psykologiska spänningsromaner skriven av Mattias Edvardsson. De hyllade böckerna utspelar sig i Skåne och handlar om till synes helt vanliga människor som på olika sätt drabbas av katastrofer.

Alla böcker

Lundasviten

Svep för att se alla böcker i deckarsviten.

Lundasviten

Edvardsson tillbaka:

Edvardsson tillbaka: "Att skriva är det bästa som finns"

Efter succén med "En helt vanlig familj" och "Goda grannar" är den hyllade deckarförfattaren Mattias Edvardsson tillbaka med en ny efterlängtad bok - "En familjetragedi". Vi har ställt några frågor till honom om skrivandet och spänningen, och om kärleken till staden.

Bok 1

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson

Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella är en helt vanlig familj. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

Bok 2

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Micke och Bianca flyttar till ett idylliskt villakvarter som verkar perfekt för deras familj. Men allt eftersom de lär känna sina grannar kommer en känsla av obehag smygande. När Bianca blir påkörd utanför sitt hus verkar det först röra sig om en tragisk olycka. Medan hon kämpar för sitt liv på sjukhuset växer dock tvivlet bland polisen och i kvarteret. Micke har alltid trott på rättvisan. Men vad händer när den enda utvägen tycks vara att ta lagen i egna händer?

Bok 3

En familjetragedi av Mattias Edvardsson

Bill Olssons ekonomi är körd i botten. Han kämpar för att försörja sin dotter och hyr ut ett rum till studenten Karla. För att finansiera sina juridikstudier börjar Karla städa hos barnläkaren Steven Rytter och hans fru Regina. Men snart förstår hon att allt inte står rätt till i huset. Samtidigt är Jennica mitt uppe i en trettioårskris. Via Tinder möter hon Steven och blir stormförälskad. När Steven och Regina hittas döda i sitt hem blir Bill snart misstänkt. Fram växer en berättelse om en förtvivlad pappa som blivit desperat, och om ett läkarpar som förhåller sig fritt till alla regler.

Bok 4

Lova mig tystnad av Mattias Edvardsson

Inbunden
Köp boken

Jari och Maria lever ett framgångsrikt liv på vackra Stavstensudde i Trelleborg med sina tonårsdöttrar Isabella och Amanda, som gör bra ifrån sig både i skolan och idrotten. Sasho och Linda bor på andra sidan stan, i skuggan av den gamla gummifabriken och har fastnat på ICA. Deras son Niko är en glädjespridare. En sommarkväll träffas Amanda och Niko och det uppstår en gnista mellan dem, men deras föräldrar ser inte positivt på deras förälskelse. Med ett gemensamt mörkt förflutet, vänds livet upp och ner och snart inträffar en katastrof.

Gillade du Lundasviten?

Upptäck fler bokserier!

Ölandsbrotten

Upptäck fler bokserier!

Privat: Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Malin Fors-serien

9 ljudböcker inlästa av Magnus Roosmann

9 ljudböcker inlästa av Magnus Roosmann

Från halsbrytande spänning till älskade klassiker – Magnus Roosmann är en av våra mest mångsidiga och populära uppläsare av ljudböcker. SelmaStories listar nio böcker inlästa av skådespelaren.

Författaren Mattias Edvardsson raserar bilden av det idylliska villakvarteret

Författaren Mattias Edvardsson raserar bilden av det idylliska villakvarteret

"En helt vanlig familj" var inte en helt vanlig deckare. Boken blev Mattias Edvardssons internationella genombrott och har sålts till över 30 länder. Vi intervjuade författaren i samband med att den efterlängtade uppföljaren "Goda grannar" gavs ut.

Boktips

10 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.