Allt du behöver veta om bokserien

Ölandsbrotten

Till böckerna!

Johanna Mos Ölandsbrotten är en fängslande deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden till sin hembygd. Läs allt om böckerna här!

Alla böcker

Ölandsbrotten

Svep för att se alla böcker i serien.

Ölandsbrotten

Johanna Mo: ”Jag visste att jag ville bli författare när jag var 10”

Johanna Mo: ”Jag visste att jag ville bli författare när jag var 10”

Mörka familjehemligheter och suggestiv stämning som står i kontrast till den vackra miljön på Öland. Johanna Mo är aktuell med "Mittlandet", den tredje delen i Ölandsbrotten. Vi intervjuade henne i samband med att "Skuggliljan" kom i fjol.

5 kvinnliga deckarstjärnor att ha koll på

5 kvinnliga deckarstjärnor att ha koll på

Deras böcker hyllas av läsare såväl som kritiker och toppar ständigt listor över de mest köpta och lyssnade böckerna. SelmaStories listar fem kvinnliga deckarstjärnor som vi garanterat kommer att se mer av i framtiden.

Bok 1

Nattsångaren av Johanna Mo

När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där, trots alla blickar och rykten är det där hon hör hemma. När den 15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats dras Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare.

Bok 2

Skuggliljan av Johanna Mo

När Jenny kommer hem till Öland är huset tomt. Har maken Thomas och den 14 månader gamla sonen Hugo försvunnit frivilligt eller inte? Hanna Duncker vid Kalmarpolisen tar sig an fallet, en utredning som blottlägger många hemligheter. En vuxen dotter är inte det enda Thomas har dolt för sin fru. När Thomas hittas död sluter hela ön upp för att hitta Hugo. Samtidigt försvåras Hannas arbete av kampen med det förflutna. Vad hände egentligen för 16 år sedan, när hennes pappa dömdes för mord?

Bok 3

Mittlandet av Johanna Mo

Juni 1999. Mikael försvinner spårlöst under den sista kvällen med studentgänget. 20 år senare hittas hans skelett i Mittlandsskogen på Öland, och det är uppenbart att han blivit mördad. Mikaels efterlevande måste få ett avslut och Hanna Duncker och hennes kollegor vid Kalmarpolisen ska lösa mysteriet.

Hanna är upp över öronen förälskad i Isak men plågas av kampen med sitt eget förflutna. Vad hände egentligen när hennes pappa dömdes för mord?

Bok 4

Darrgräset av Johanna Mo

Inbunden
Köp boken

Hanna Dunckers vän Ingrid hittar Vidar, hennes ungdomskärlek, död under misstänkta omständigheter. Tillsammans med sina kollegor på Kalmarpolisen förhör Hanna besvärliga grannar och gräver i Vidars komplicerade förflutna, då det finns tecken som pekar mot mord. Plötsligt förändras situationen när Ingrid akut blir sjuk och Hanna tvingas att behålla sitt lugn under press. Samtidigt återvänder Hannas bror Kristoffer till Öland inför rättegången som kan avslöja sanningen och kanske rentvå deras pappa. Men Kristoffer, med sitt tunga bagage av ångest, stör Hannas och Isaks sköra relation. Kommer sanningen om det förflutna, då Hannas pappa blev dömd för mord för 17 år sedan, att komma fram?

Gillade du Ölandsbrotten?

Upptäck fler bokserier!

Köpenhamnsserien

Upptäck fler bokserier!

Probono-serien

Upptäck fler bokserier!

A-gruppen

Upptäck fler bokserier!

Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Fabian Risk-serien

Upptäck fler bokserier!

Malin Fors-serien

Upptäck fler bokserier!

Zackserien

6 coola kvinnliga poliser i deckarnas värld

6 coola kvinnliga poliser i deckarnas värld

De är modiga och själviska, smarta och hämningslösa, passionerade och envisa. I deckarnas värld finns många kvinnliga poliser som är lika coola som komplexa.

10 intressanta romaner om att återvända hem

10 intressanta romaner om att återvända hem

Hemvändartemat är vanligt i litteraturen, och det är inte så konstigt. Att återvända till platsen där allt en gång började är ju som upplagt för intriger och stora känslor. Vi har listat tio olika romaner där huvudpersonerna återvänder till barndomens platser.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.