Allt du behöver veta om bokserien

Ölandssviten

Till böckerna!

Semesterparadiset döljer mörka hemligheter. Johan Theorin har gjort succé med sin deckarsvit som utspelar sig på Öland och tilldelats flera priser. Här hittar du allt om böckerna i serien.

Hela bokserien

Ölandssviten

Bläddra för att se böckerna.

Ölandssviten

Deckare

Johan Theorin: "Jag fick det smala och stormiga kustlandskapet i blodet".

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Gnistrande vita vinterlandskap, släta bohuslänska klippor och välskötta trädgårdar. Det är något kittlande med berättelser om brott och hemligheter mitt i den vackra idyllen. SelmaStories listar sju boktips som höjer pulsen!

Boktips

Vågar du lyssna? 10 rysliga ljudböcker för skräckälskaren

Bok 1

Skumtimmen

En sensommardag i början av 70-talet försvinner en liten pojke spårlöst på Öland. Man letar i flera dagar utan att finna honom. 20 år senare får Julia, mamman till pojken, ett oväntat samtal från ön. Det är hennes gamla pappa, sjökaptenen Gerlof Davidsson, som ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring försvinnandet. Tillbaka på barndomsön får hon för första gången höra talas om Nils Kant – en man som en gång satte skräck i bygden. Han dog innan pojken försvann, men sägs ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen.

Bok 2

Nattfåk av Johan Theorin

Det är vinter på norra Öland. Familjen Westin har lämnat Stockholm för ett liv ön, men de får snart höra hemskheter om den gård de tänker renovera. De vill avfärda det som skrock, men snart händer saker som är svåra att förklara. Nattfåk är både en deckare, spökhistoria och familjeintrig, och läsaren får återigen möta den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson.

Bok 3

Blodläge

Det är påsk på Öland. Byn Stenvik har fått flera nya invånare, men grannsämjan är inte den bästa. Svartsjukan och misstänksamheten gror och det är en vår då flera personers liv kommer att förändras för alltid. I en annan del av byn har den åldrade skepparen Gerlof Davidsson flyttat tillbaka till sin lilla stuga. När han hittar sin döda fru Ellas dagböcker och en förvirrad man från fastlandet dyker upp på hans tomt, dras han in i en mystisk historia.

Bok 4

Rörgast av Johan Theorin

Storpocket
Köp boken

Solen gassar på Öland, men sommaridyllen döljer mörka hemligheter. Den pensionerade skepparen Gerlof Davidsson väcks en natt då en pojke bultar på hans dörr. Han berättar om ett skepp med döda och döende sjömän och en man med en yxa. Inför midsommar kommer tusentals turister till ön. Men en av besökarna som har kommit för att kräva betalning av en gammal skuld lämnar död och skräck efter sig. Det är bara Gerlof som börjar ana vem hemvändaren är och varför han vill hämnas på en hel släkt.

Bok 5

Benvittring av Johan Theorin

En man hittas död i ett stenras på en öde strand på Öland. När polisen Tilda Davidsson kommer till platsen hittar hon även benrester från en annan man som sist sågs i livet tillsammans med hennes släkting Gerlof Davidsson. Den åldrade skepparen Gerlof är nu sjuk och svag, men han måste ändå ta reda på varför en gammal tragedi fortfarande skapar rädsla och hat på ön. För mordet på stranden är bara början.

Bok 6

Ristmärken av Johan Theorin

Inbunden
Köp boken

Polisinspektör Tilda Davidsson är höggravid när hon går in i det mörka huset på norra Öland. Där hittar hon ett äldre par, där mannen har legat död i flera veckor medan kvinnan mördades samma dag.

Tildas äldre släkting Gerlof inser att den isolerade gården ligger vid platsen för ett av andra världskrigets hemliga försvarsprojekt. Han förstår att de gåtfulla dödsfallen som drabbade ön under kriget inte är glömda, och att en mördare från det förgångna fortfarande går lös.

Gillade du Ölandssviten?

Upptäck fler spännande bokserier!

Ölandsbrotten

Upptäck fler spännande bokserier!

Privat: Doggerland

Upptäck fler spännande bokserier!

Erik Winter

Upptäck fler spännande bokserier!

Fabian Risk-serien

Solens och vindarnas ö - 3 böcker som utspelar sig på Öland

Solens och vindarnas ö - 3 böcker som utspelar sig på Öland

Det må vara vårt minsta landskap, men mysterier, sägner och spökhistorier är det gott om. Följ med bland väderkvarnar, kalksten och uppslukande berättelser från Öland.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.