Allt du behöver veta om bokserien

Säbyholms gröna fingrar

Till böckerna!

Carin Hjulström har gjort succé med cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar. I böckerna får vi ta del av nervkittlande spänning i idyllisk Mälarmiljö.

Hela bokserien

Säbyholms gröna fingrar

Bläddra för att se böckerna.

Säbyholms gröna fingrar

Författare

Carin Hjulström: ”Det är lockande att placera en deckare mitt i idyllen”

Nytt i spänningsgenren! 24 deckare att läsa våren 2022

Nytt i spänningsgenren! 24 deckare att läsa våren 2022

Det är mord på hotell, mysterier på auktionshus och märkliga försvinnanden från de mest skilda platser. Vi har listat hela 24 nya deckare för säsongen! Bland nyheterna hittar du allt från rafflande debuter till efterlängtade uppföljare.

I Bara ett litet mord får vi möta skådespelaren Siri som alltid haft dåligt samvete för att hon prioriterat teatern och kärleken över sin föräldralösa brorson Anton. När Siris älskare bryter relationen flyr hon till Stockholm och Anton, som just har vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Samtidigt hittas en jakttillsynsman död på en åker, omgiven av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i fallet och upptäcker snart att den nyinflyttade Siri har en näsa för ledtrådar.

I den andra delen i Carin Hjulströms mysdeckar-serie träffar vi återigen skådespelaren Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton. Siri har nyligen bytt Dramatens stora scen mot ett liv på landet och driver tillsammans med brorsonen en plantskola. En dag hittas en äldre man död på kyrkogården. Lokalpolisen Olle Magnusson tar sig an fallet och får i sökandet efter mördaren hjälp av Siri.

Det är försommar i Säbyholm när trakten drabbas av ett märkligt försvinnande. En militärklädd kvinna i trettioårsåldern, med vandringsryggsäck, passerar plantskolan just som den firade skådespelerskan Siri Ehrensvärd hämtar tidningen. Ett par dagar senare anmäls kvinnan försvunnen. Lokalpolisen Olle Magnusson tar hjälp av Missing people för att söka genom skogarna. Björn tar med sig Anton och Cecilia på galopptävlingar och efter stor dramatik köper han, till Cecilias stora lycka, loss en svårhanterlig hingst som annars skulle gå till slakt. Anton inser att om han ska kunna vinna Cecilias kärlek måste han komma över sin rädsla för de oförutsägbara djuren.

Gillade du Säbyholms gröna fingrar?

Upptäck fler spännande bokserier!

Ellens val

Upptäck fler spännande bokserier!

Doggerland

Upptäck fler spännande bokserier!

Flanagans

Upptäck fler spännande bokserier!

Vera Stanhope

Cosy crime – 9 deckartips för regniga dagar

Cosy crime – 9 deckartips för regniga dagar

Gillar du rysliga berättelser med humoristisk underton? Här är nio böcker som innehåller mord, mysterier och komisk twist. Mysdeckare helt enkelt.

Boktips

13 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

Mord i idyllen – 8 spännande boktips

Mord i idyllen – 8 spännande boktips

Gnistrande vita vinterlandskap, släta bohuslänska klippor och välskötta trädgårdar. Det är något kittlande med berättelser om brott och hemligheter mitt i den vackra idyllen. SelmaStories listar åtta boktips som höjer pulsen!

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.