Allt du behöver veta om bokserien

Säbyholms gröna fingrar

Till böckerna!

Carin Hjulström har gjort succé med cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar. I böckerna får vi ta del av nervkittlande spänning i idyllisk Mälarmiljö.

Hela bokserien

Säbyholms gröna fingrar

Bläddra för att se böckerna.

Säbyholms gröna fingrar

Författare

Carin Hjulström: ”Det är lockande att placera en deckare mitt i idyllen”

Cosy crime – 12 deckartips för regniga dagar

Cosy crime – 12 deckartips för regniga dagar

Gillar du rysliga berättelser med humoristisk underton? Här är tolv böcker som innehåller mord, mysterier och komisk twist. Mysdeckare helt enkelt.

Bok 1

Bara ett litet mord av Carin Hjulström

I Bara ett litet mord får vi möta skådespelaren Siri som alltid haft dåligt samvete för att hon prioriterat teatern och kärleken över sin föräldralösa brorson Anton. När Siris älskare bryter relationen flyr hon till Stockholm och Anton, som just har vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Samtidigt hittas en jakttillsynsman död på en åker, omgiven av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i fallet och upptäcker snart att den nyinflyttade Siri har en näsa för ledtrådar.

Bok 2

Knappt en droppe blod av Carin Hjulström

I den andra delen i Carin Hjulströms mysdeckar-serie träffar vi återigen skådespelaren Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton. Siri har nyligen bytt Dramatens stora scen mot ett liv på landet och driver tillsammans med brorsonen en plantskola. En dag hittas en äldre man död på kyrkogården. Lokalpolisen Olle Magnusson tar sig an fallet och får i sökandet efter mördaren hjälp av Siri.

Bok 3

Ett lik för mycket av Carin Hjulström

Det är försommar i Säbyholm när trakten drabbas av ett märkligt försvinnande. En militärklädd kvinna i trettioårsåldern, med vandringsryggsäck, passerar plantskolan just som den firade skådespelerskan Siri Ehrensvärd hämtar tidningen. Ett par dagar senare anmäls kvinnan försvunnen. Lokalpolisen Olle Magnusson tar hjälp av Missing people för att söka genom skogarna. Björn tar med sig Anton och Cecilia på galopptävlingar och efter stor dramatik köper han, till Cecilias stora lycka, loss en svårhanterlig hingst som annars skulle gå till slakt. Anton inser att om han ska kunna vinna Cecilias kärlek måste han komma över sin rädsla för de oförutsägbara djuren.

Bok 4

När snön faller vit

En charmig julnovell i Säbyholms-serien. Julförberedelserna är i full gång på plantskolan när man under ett Luciafirande på traktens ålderdomshem upptäcker att ett dyrbart konstverk försvunnit. Säkerheten kring verket har varit i det närmaste obefintlig. Fler anmälningar om konststölder kommer in och polisen Olle Magnusson inleder en utredning. Siri och Anton dras in i fallet samtidigt som de måste hantera slottsfrun Viveca Lagercrantz som bestämt sig för att de ska ordna ett stort julfirande.

Bok 5

Med döden som gäst av Carin Hjulström

Inbunden
Köp boken

Siri och Antons sommar inleds med att Upplands-Bros rikaste man bjuder in hela bygden till invigningen av en lyxig eventlokal intill Mälaren som först lovades bort till byborna av kommunen. Morgonen efter kalaset hittas en ung man död i ett dike. Lokalpoliserna Olle och Rita får utredningen på sitt bord och som vanligt dras även Siri in. Anton har alltid undrat vad som hände hans föräldrar när de försvann på Kilimanjaro för drygt tjugo år sedan. Han och flickvännen Cecilia vill ta reda på mer och beger sig i denna fjärde bok i serien till Tanzania, där bilden av vad som hände sakta växer fram.

Gillade du Säbyholms gröna fingrar?

Upptäck fler spännande bokserier!

Ellens val

Upptäck fler spännande bokserier!

Privat: Doggerland

Upptäck fler spännande bokserier!

Flanagans

Upptäck fler spännande bokserier!

Vera Stanhope

Boktips

16 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Gnistrande vita vinterlandskap, släta bohuslänska klippor och välskötta trädgårdar. Det är något kittlande med berättelser om brott och hemligheter mitt i den vackra idyllen. SelmaStories listar sju boktips som höjer pulsen!

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.