Allt du behöver veta om bokserien

Vera Stanhope

Till böckerna!

Brittiskt deckarmys när det är som bäst! Ann Cleeves rör sig i samma tradition som Agatha Christie, och i hennes pusseldeckare får vi följa kommissarie Vera Stanhope och de mordfall hon får på sitt bord. Här hittar du allt om böckerna.

Hela bokserien

Vera Stanhope

Svep för alla böcker i serien.

Vera Stanhope

13 böcker Anna Maria Käll läst in

13 böcker Anna Maria Käll läst in

Anna Maria Käll är skådespelare, kanske mest känd för sin roll som Emelie Lindberg i Rederiet, men också en av Sveriges mest omtyckta ljudboksinläsare. Här listar vi tretton böcker för oss som trivs med hennes berättarröst.

Boktips

Väck anglofilen i dig! 13 underbara brittiska böcker

Bok 1

Kråkfällan

Tre kvinnor, Rachel, Anne och Grace, samlas i en enslig stuga i de Penninska bergen för att genomföra en miljöstudie. Rachel är den första som anländer till platsen och den som upptäcker det som ser ut att vara ett självmord. Men så inträffar ännu ett dödsfall. Den okonventionella kriminalkommissarien Vera Stanhope kopplas in i fallet – och hon måste nu pussla ihop de tre kvinnornas historia för att ta reda på vad som har hänt.

Bok 2

I lögnernas spår

Den femtonåriga Abigail Mantel blev mördad. Det har gått tio år sedan hennes kropp hittades i ett dike och hennes pappas flickvän dömdes för mordet. Men nu kommer nya bevis som tyder på att hon är oskyldig och att mördaren går lös. När Abigails bästa vän återvänder till Elvet i Yorkshire med sin familj upptäcker hon att hon nog inte kände sin bästis så väl ändå. Vera Stanhope får fallet på sitt bord. Utredningen rör upp gamla hemligheter i den lilla byn – men vilka lögner kommer leda henne till mördaren?

Bok 3

Dolda djup

Det är sommar när Julie Armstrong hittar sin döda tonårsson i badkaret. Polisen konstaterar att han blivit strypt och placerad i badkaret som hade smyckats med blommor. Kort därefter hittar man en ung kvinnas kropp i en vattensamling i en klippa vid stranden. Precis som med Julies son är vattnet fyllt av blommor. I jakten på den mystiska mördaren tvingar Vera Stanhope lokalbefolkningen att avslöja sina hemligheter.

”Ann Cleeves kombinerar i Dolda djup den moderna thrillern med klassisk pusseldeckarstil, och hon gör det med bravur. Boken saknar helt stora åthävor. Den är knivskarp i sin lågmäldhet och inbjuder till uppslukande sträckläsning.” – Östgöta Correspondenten

Bok 4

Döda talar inte

En ung mamma inleder en relation med en äldre och kontrollerande man. En kort tid senare drunknar hennes lilla son i ett badkar. Och ett år efter den tragiska händelsen mördas den socialsekreterare som arbetat med fallet. Det är kriminalkommissarie Vera Stanhope som hittar kvinnan strypt i ett badhus – och när Vera, tillsammans med polisassistenten Joe Ashworth, sedan försöker lösa fallet påträffas ännu ett lik i den idylliska småstaden.

Bok 5

Glasverandan

En grupp människor med författardrömmar samlas i ett gammalt hus på den engelska landsbygden. Temat för kursen är spänningslitteratur och här ska de bli inspirerade i sitt skrivandet. Men det blir inte så trivsamt som man tänkt. För en dag hittas av en av lärarna knivhuggen nära den vackra glasverandan. Vera Stanhope och polisassistenten Joe Ashworth får fallet på sitt bord och när ytterligare ett mord sker misstänker Vera att det finns någon som vill göra verklighet av den fiktion som skapats i huset. Kommer de hinna lösa gåtan innan mördaren slår till igen?

”Av alla påhittade kriminalpoliser är nog medelålders och överviktiga Vera Stanhope min favorit. Hon har humor. Det är roligt att följa hur hon tänker och hur hon retas med sina utredningskollegor.” Expressen

Gillade du Vera Stanhope?

Upptäck fler spännande bokserier

Claes Claesson

Upptäck fler spännande bokserier

Forsete

Upptäck fler spännande bokserier

Erik Winter

Upptäck fler spännande bokserier

Ellens val

Upptäck fler spännande bokserier

Elli Rathke

Boktips

11 pusseldeckare du inte kommer att kunna lägga ifrån dig

16 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

16 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

När de hårdkokta och blodiga deckarna känns lite väl magstarka vänder vi oss till de mjukare varianterna. Mysdeckare, cozy crime, rysmys – kärt barn har många namn. Vi listar böckerna som sömlöst kombinerar mys och humor med mysterier och spänning.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.