8 böcker om legenden Zlatan Ibrahimovic
Biografier

8 böcker om legenden Zlatan Ibrahimovic

Zlatans fotbollskarriär må vara över, men det är inte legenderna om honom! Här är 8 böcker för oss som inte kan få nog av stjärnan.

Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 05 juni 2023

Zlatans fotbollskarriär må vara över, men det är inte legenderna om honom! Här är 8 böcker för oss som inte kan få nog av stjärnan.

Bok 1

Jag är Zlatan av David Lagercrantz, Zlatan Ibrahimovic

En riktig Zlatan-klassiker som lästs av många tusentals, och varit en väg in i läsandet för många ovilliga tonåringar. Vilken otroligt bragd till bok! Jag är Zlatan räknas som en av Sveriges största litterära triumfer. Genom egna ord skildrar Zlatan hur han, som begåvad knatte i Rosengård, accelererade till att bli en av fotbollsvärldens mest framstående spelare.

Bok 2

Jag är Zlatan (lättläst) av Zlatan Ibrihimovic och David Lagercrantz

Klassikern Jag är Zlatan finns öven i lättläst version. Zlatan, en pojke från Rosengård i Malmö, har blivit en av vår tids mest framstående fotbollsspelare. Han delar med sig av sin egen berättelse om framgång, kärlek, en utmanande uppväxt och de vinster och förluster som sträcker sig bortom fotbollsplanens gränser.

Bok 3

Jag är fotboll av Zlatan Ibrahimovic, Mats Olsson

halvklotband
Köp boken

Jag är fotboll är en bildrik  biografi som detaljerat skildrar Zlatans karriär från Malmö FF till LA Galaxy. Zlatan delar sina tankar om resan från att vara en outsider till att bli en världsstjärna, och boken ger insikt i övergången från Milan till Paris SG samt hur han överkom sin svåra knäskada vid Manchester United. Intervjuer med personer som varit med på Zlatans resa, som José Mourinho och Thierry Henry, berikar boken. Den storsäljande uppföljaren till Jag är Zlatan erbjuder ett komplett porträtt av Zlatans fotbollskarriär, inklusive omfattande statistik och texter sammanställda med journalisten Mats Olsson.

Bok 4

Adrenalina av Zlatan Ibrahimovic, Luigi Garlando

Inbunden
Köp boken

I Adrenalina – Mina okända berättelser konfronterar Zlatan Ibrahimovic sitt förflutna och sin framtid, vilken han liknar vid att möta ännu en motståndare i ett fysiskt möte, allt medan han reflekterar över sin fotbollskarriär och sin osäkerhet inför framtiden. Han diskuterar den svåra balansgången mellan fotbollens intensitet och vardagslivet.

Översättning: Viveka Holm

Bok 5

Zlatan : hårda fakta av Lars Nylin och Lars Sundh

Konkreta data från Zlatans karriär  i en ”allt-du-behöver-veta” bok om, inklusive detaljer från över 700 klubbmatcher och 116 landskamper. Denna rikt illustrerade bok erbjuder en komplett bild av Zlatan med över 400 specialgjorda illustrationer och många foton, inklusive händelser från hans tid i Manchester United fram till hans betydande skada.

Bok 6

Zlatan : samlade legender

Illustrerad bok fylld med humor, avtäcker myten om Zlatan som en superhjälte, avslöjar anekdoter som varför han inte kan se sin egen spegelbild, hur han tänder en eld och vad han har på sig när han sover. En nödvändighet för alla Zlatan-älskare, unga som gamla!

Bok 7

Zlatan Ibrahimovic : ett liv av Tomas Dömstedt

Zlatan Ibrahimovic, en bok från den lättlästa serien för vuxna som heter ”Ett liv”, erbjuder en omfattande inblick i livet för en av världens bästa fotbollsspelare, både på och utanför planen. Den inkluderar hans landslagskarriär och de klubbar han representerat. Lättare språk men ändå ett innehåll som passar vuxna läsare!

Bok 8

Zlatan äger av Simon Mugford och Dan Green

Lättläst minibiografi om dagens främsta fotbollsidol, skildrar hans resa från ungdomsfotbollen till proffsligorna. För alla unga fotbollsentusiaster erbjuder denna bok spännande läsning med många illustrationer. Lär dig mer om Zlatan, inklusive hans målstatistik, antal Instagram-följare, hattricks, styrkor, unika kvaliteter och bakgrund.

Ålder: från 6 år

Läs mer