5 böcker att läsa efter
Boktips

5 böcker att läsa efter "Lektioner i kemi"

Fenomenboken Lektioner i kemi av Bonnie Garmus har blivit tv-serie. För dig som inte kan få nog av starka smarta kvinnor och kanske ett nostalgiskt skimmer, här är fem böcker i samma anda att läsa!

Publicerad: 16 oktober 2023

Fenomenboken Lektioner i kemi av Bonnie Garmus har blivit tv-serie. För dig som inte kan få nog av starka smarta kvinnor och kanske ett nostalgiskt skimmer, här är fem böcker i samma anda att läsa!

Bok 1

Städerskan av Nita Prose

Inbunden
Köp boken

Molly jobbar som  städerska på Regency Hotel. Hon  kämpar med personliga utmaningar efter sin mormors bortgång och en förlust av sina besparingar. När hon upptäcker affärsmannen Charles Blacks livlösa kropp i hans svit, tar en oväntad spänningsberättelse sin början. Städerskan är en hjärtlig berättelse om mysterium och mod.

Missa inte! Del 2, Den hemliga gästen, kommer på svenska 2024

Översättare: Manne Svensson

Bok 2

Sällsynt kloka varelser av Shelby Van Pelt

Inbunden
Köp boken

Tova söker mening i sitt liv efter makens bortgång och tråkiga kafferep med vänner. Som städare på stadens akvarium finner hon oväntad vänskap och  tröst hos den åttaarmade bläckfisken Marcellus. När den unge Cameron dyker upp på jakt efter sin pappa och brjar jobba på akvariet, tar deras öden en oväntad vändning. Sällsynt kloka varelser är en gripande berättelse om vänskap och överlevnad, där Marcellus bär på hemligheter om Tovas förflutna


Översättare
: Emilia Fjeld

Bok 3

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman

Inbunden
Köp boken

Eleanor Oliphant, en stolt ensamvarg, har alltid förlitat sig på sig själv. Hon har övertygat sig om att inget saknas i hennes strukturerade liv, tills hon möter Raymond, en IT-kille. Tillsammans räddar de en äldre man och Eleanor upptäcker att överlevnad inte är samma sak som att leva.

Översättare: Ylva Mörk

Bok 4

Kärlekshypotesen av Ali Hazelwood

Doktoranden Olive Smith är skeptisk till långvariga förhållanden. Ändå ljuger för att hjälpa sin vän Anh och säger sig ha ett nytt förhållande. När hon kysser en främling för att bevisa det, och denna främling visar sig vara en framgångsrik professor, dras hon in i en osannolik bluff. Och under en vetenskaplig konferens upptäcker Olive att hennes experiment i kärlek kanske inte är så avslaget som hon trott…

Översättare: Isabel Valencia

Bok 5

Imorgon och imorgon och imorgon av Gabrielle Zevin

Inbunden
Köp boken

1987 möts Sam och Sadie på ett sjukhus, båda kämpar med sina egna utmaningar. Deras gemensamma kärlek till dataspel blir en koppling som återförenar dem åtta år senare, och de blir då  kändisar i spelvärlden. Men även om deras professionella liv blomstrar, är verkligheten mer komplicerad än de virtuella spelen. Imorgon, imorgon och imorgon är en känslosam resa genom framgång och motgång.

Översättare: Niclas Nilsson

Allt om boken och tv-serien

Lektioner i kemi

Läs mer