Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i oktober 2021
Boktips

Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i oktober 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips, och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i oktober 2021!

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 28 september 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips, och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i oktober 2021!

Johanna Stenius, redaktions- och kanalansvarig:

Jag läser Inte död än av Johan Ehn och lyssnar på Den hemliga gåvan av Natasha Lester.

Bok 1

Inte död än av Johan Ehn

Bok 2

Den hemliga gåvan av Natasha Lester

Natasha Lesters nya roman är inspirerad av historien om Christian Dior och hans syster, Catherine, som var aktiv i den franska motståndsrörelsen.

När den australiensiska modekonservatorn Kat Jordan tittar till sin mormors hus i Cornwall, hittar hon till sin förvåning en samling Diorklänningar. I sin jakt efter svaret på hur de hamnade där stöter hon på historien om två systrar som kämpade för England under andra världskriget och fick betala ett högt pris.

Linda Fritiofsson, redaktör:

Jag läser Det tredje ljuset/Små ting som dessa av Claire Keegan och lyssnar på Att älska: Om kärlekens natur av Lone Frank.

Bok 1

Det tredje ljuset/Små ting som dessa av Claire Keegan

”Ibland hittar man det som vi bokälskare kallar en liten pärla. En liten tunn sak som går rakt in i hjärtat och ligger kvar och skimrar inuti en länge, länge.” – Åsa Larsson

PS. I november kommer Claire Keegan till Stockholm för att medverka i Internationell författarscen på Kulturhuset stadsteatern.

 

Bok 2

Att älska av Lone Frank

Inbunden
Köp boken

Linnéa Ivares, redaktör:

Jag läser Saker man inte vill veta av Nicola Yoon och lyssnar på De fyra vindarna av Kristin Hannah.

Bok 1

Saker man inte vill veta av Nicola Yoon

danskt band
Köp boken

Nicola Yoons tidigare böcker har båda hamnat New York Times bestsellerlista. Nu är hon aktuell med en roman som beskrivs som en riktig snyftare.

Saker man inte vill veta handlar om Evie Thomas. Efter hennes föräldrars skilsmässa gillar hon inte längre romance-genren. Berättelserna har förlorat sin magi. Och så händer det där konstiga – när hon ser ett par kyssas ser hon hela deras förhållande. Från första flirten till att de gör slut. Evies enda ledtråd till varför hon plötsligt har den här förmågan är ett häfte med dansinstruktioner och en adress till en dansstudio. Vågar hon gå dit? Och kommer hon att våga tro på kärleken igen?

Mattias Timander, redaktör:

Jag läser: Även om allt tar slut av Jens Liljestrand och lyssnar på Löpa varg av Kerstin Ekman.

Bok 1

Även om allt tar slut av Jens Liljestrand

Jens Liljestrand om mottagandet: ”Klimatkrisen är aktuell i alla länder men det finns en brist på berättelser som sätter ord på de känslor som människor har. Vi lever i en existentiell kris som varit frånvarande i kulturen. Inte i den politiska diskussionen, men när filmer och böcker skildrar klimatkrisen så blir det ofta apokalyptiskt. Min bok handlar om våra liv här och nu, hur krisen löper parallellt med vardagslivets alla bekymmer, utmaningar och trauman.”

Sara Steinholtz Sparby, projektledare:

Jag läser Hunter i Huskvarna och lyssnar på Kära Emmi Blue av Lia Louis.

Bok 1

Hunter i Huskvarna av Sara Stridsberg

Bok 2

Kära Emmie Blue av Lia Louis

danskt band
Köp boken

Mysig feelgood av Lia Louis! När Emmie är 16 år släpper hon iväg en röd ballong med ett brev vid den brittiska kusten. I brevet berättar hon om en hemlighet hon vill frigöra sig från. Lucas hittar ballongen vid en strand i Frankrike och tar kontakt med Emmie. 14 år senare är Emmie 30 år gammal och hopplöst kär i mannen som hittade hennes ballong för alla dessa år sedan. När hon åker till Frankrike för att hälsa på Lucas och fira deras gemensamma 30-årsdag tror Emmie att han äntligen kommer ställa frågan hon drömt om så länge.

Andrea Lindelöw, praktikant:

Jag läser Amerikansk jord av Jeanine Cummins och lyssnar på Box av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus.

Bok 1

Amerikansk jord av Jeanine Cummins

Bok 2

Box av Camilla Läckberg, Henrik Fexeus

Nya deckarduon Camilla Läckberg och Henrik Fexeus är aktuella Box. Här får vi läsa om ett fall där en kvinna hittats död i en låda som genomborrats av svärd. Polisen står frågande: Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt brutalt mord? Mina Dabiri är polisinspektör vid Stockholmspolisen och tar hjälp av mentalisten Vincent Walder. De gör kopplingar till ett tidigare fall, och inser att de jagar en hänsynslös seriemördare som måste stoppas. Men Minas och Vincents kantiga personligheter ställer till det.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!