Stopp! 5 deckare utan kvinnliga mordoffer
Boktips

Stopp! 5 deckare utan kvinnliga mordoffer

Vi är trötta på avlidna kvinnor som hittas i parker, floder, i sina hem. För alla er som vill läsa om andra typer av brott som INTE begås mot kvinnor - här är böckerna för er!

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 30 augusti 2023

Vi är trötta på avlidna kvinnor som hittas i parker, floder, i sina hem. För alla er som vill läsa om andra typer av brott som INTE begås mot kvinnor - här är böckerna för er!

Bok 1

Städerskan av Nita Prose

Molly, en skicklig städerska på Regency Hotell, brottas med personliga förluster och ett bedrägeri som drabbat henne hårt. Men när hon en dag upptäcker affärsmannen Charles Black död under en städning förändras allt. Städerskan är en fängslande roman som väver samman spänning med en hjärtevärmande berättelse om en ovanlig hjältinna.

Översättare: Manne Svensson

Bok 2

Levande och döda av Christoffer Carlsson

Inbunden
Köp boken

Skavböke, 1999: Under en tidig morgonpromenad upptäcker Kjell Östholm en övergiven bil med en död ung man i bagageluckan. Byborna chockas när de inser att en av deras egna, 18-årige Mikael Söderström, brutalt har mördats efter en fest. Polisen Gerd Pettersson, en erfaren men skrämmande lokalfigur, leder utredningen och granskar festens gäster, där lögner och sanningar blandas. Men Skavbökes mörka hemlighet får ännu en vändning tjugo år senare när ännu ett mord inträffar.

Bok 3

Fel tid, fel plats av Gillian Mcallister

Inbunden
Köp boken

I Fel tid, fel plats upplever en mor mardrömmen att hennes son anklagas för mord. Varje dag vaknar hon en dag tidigare, och får en ny chans att förhindra brottet. Gillian McAllisters skickligt berättade thriller påminner om en baklängesvariant av Gone girl. En resa i tid som får Jen att omvärdera sitt liv.

Översättare: Katarina Jansson

Bok 4

För kärleks skull av Rosie Walsh

Inbunden
Köp boken

En gripande berättelse om äktenskap, hemligheter och kärlek. När marinbiologen Emma Bigelow står inför sjukdomens prövning uppdagas chockerande sanningar om hennes förflutna. Hennes man Leo inser att mycket av hennes historia är en lögn, inklusive hennes namn. Ställd inför dessa avslöjanden, måste Emma konfrontera sin tidigare kärlek.

Översättare: Ann Björkhem

Bok 5

Den tysta patienten av Alex Michaelides

Alicia Berenson, en framstående konstnär i London, chockar alla när hon skjuter sin make och sedan tystnar helt. Denna gåtfulla tystnad förvandlar en familjetragedi till ett offentligt mysterium, och Alicia blir känd som den tysta patienten. Theo Faber, en psykoterapeut, blir besatt av att lösa gåtan bakom Alicias handlingar och hennes påföljande tystnad.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer