Allt du behöver veta om deckarserien

Claes Claesson

Till böckerna!

Spänning i sjukhusmiljö! I Karin Wahlbergs omtyckta deckarserie om kriminalkommissarie Claes Claesson blandas mordintriger med karaktärernas utmaningar i vardagen.

Hela bokserien

Claes Claesson

Bläddra för att se böckerna.

Claes Claesson

Karin Wahlberg – förlossningsläkaren som blev författare

Karin Wahlberg – förlossningsläkaren som blev författare

Hennes deckare är mer än mordgåtor. Läsaren får ta del av en värld på sjukhuset som författaren känner väl till och samtidigt läsa om karaktärernas livspussel. 20 år efter debuten kommer nu den tionde boken om kriminalkommissarie Claes Claesson. SelmaStories har intervjuat Karin Wahlberg.

Boktips

7 böcker som utspelar sig i sjukhusmiljö

Bok 1

Sista jouren av Karin Wahlberg

När Veronika Lundborg-Westman kliver in i sjukhusets omklädningsrum förändras allt i ett slag. I personalduschen hittar hon sin kollega, kirurgen Maria Kaahn, död. En obehagligt tryckt stämning breder ut sig på sjukhuset efter tragedin och spekulationerna börjar ta fart. Var det en olycka eller blev hon mördad? Kriminalkommissarie Claes Claesson och hans kollegor tar sig an fallet. Efter förhör med människor i Maria Kaahns närhet står det klart att hon inte var helt omtyckt på sin arbetsplats, i alla fall inte av alla..

Bok 2

Hon som tittade in

En läkare omkommer efter att ha blivit påkörd under en skidtur. Det tycks först röra sig om en tragisk olycka, men när en före detta kollega till mannen hittas mördad, blir allt mer komplicerat. Kan de två dödsfallen ha något med varandra att göra?  Kriminalkommissarie Claes Claesson och hans kollegor tar sig an fallen. Men när de väl kommer gåtans lösning på spåren är det bråttom om ett nytt mord ska kunna förhindras.

Bok 3

Ett fruset liv av Karin Wahlberg

Det är sen höst när en ung kvinna hittas mördad i vassen vid en ödslig strand. Hon har varit död en tid, men ändå verkar ingen ha saknat henne. Kriminalkommissarie Claes Claesson, som nyligen blivit småbarnspappa och drabbats av sitt livs första ryggskott, börjar nysta i fallet. Trådarna leder till ett antal vanliga människor i den lilla skånska staden, men ändå är det något som inte stämmer.

Bok 4

Flickan med majblommorna

En gammal dam blir brutalt överfallen i en tvättstuga. Hon avlider efter några dagar och brottsrubriceringen ändras från misshandel till mord. Finns det en galen tvättstugemördare därute? Och var det en slump att just Doris Västlund blev det första offret? Louise Jasinski, som vikarierar för Claes Claesson under föräldraledigheten, leder utredningen. En liten flicka som sålt majblommor i huset den aktuella kvällen tycks dölja något, och en dag anmäls hon försvunnen.

Bok 5

Blocket av Karin Wahlberg

Veronikas dotter Cecilia blir misshandlad när hon en kväll är på väg hem genom villakvarteren i Lund. Kort därefter hittas en man strypt i en städskrubb på det stora Universitetssjukhuset. Medan Claes Claesson och hans kollegor försöker nysta i den mördade mannens förflutna skakas stan av ännu ett våldsdåd. Det är en av Cecilias tidigare rumskamrater som hittas mördad. Kan det finnas något samband mellan de olika brotten?

Bok 6

Tröstaren av Karin Wahlberg

En kvinna blir skjuten i Oskarshamn när hon är påväg hem efter en kväll med sina väninnor. Veronika Lundberg har jouren på sjukhuset när den skottskadade kommer in. Kvinnan opereras och allt verkar ha gått bra, men bara några timmar senare hittas hon död i sjukhussängen. Kan Veronika ha gjort en sådan allvarlig missbedömning eller finns det en annan förklaring till kvinnans död? Claes Claessons kollega Louise Jasisnki leder utredningen av dödsfallet.

Bok 7

Matthandlare Olssons död av Karin Wahlberg

Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg har precis fått sin andra dotter. Claes borde vara hemma med familjen, men tvingas iväg till Istanbul där den svenske matthandlaren Carl-Ivar Olsson blivit mördad. Matthandlarens systerdotter, Annelie Daun, brukar hjälpa till i butiken och kommer snart sin morbrors mörka hemlighet på spåren.

Bok 8

Glasklart

Hilda Glas har återvänt till Oskarshamn för att göra sin AT-tjänst på lasarettet. Hennes mor avled på det sjukhuset och när Hilda kommer över hennes journal inser hon att hon måste ta tag i sin outredda bakgrund. Claes Claesson får ett nytt fall på sitt bord då man hittar en död kropp vid ett Valborgsmässofirande i glasbruksorten Hjortfors.

Bok 9

De drabbade av Karin Wahlberg

Claes Claesson och hans fru Veronika Lundberg har flyttat till Lund. Veronika möter utmaningar på kirurgkliniken i Malmö och Claes blir ansvarig för en mordutredning på sin nya arbetsplatsen. Det är Carolina Broms, en sjukvårdsstrateg, som har hittats död i en sommarstuga i skogen utanför Dalby. Det rör sig om ett brutalt överfall och det visar sig dessutom att hon har fentanyl i blodet. Vem ville söka upp henne i stugan och varför?

Bok 10

En god man av Karin Wahlberg

Det är tidig höst när barnläkaren Paul Klintman hittas mördad i sin idylliska skånelänga en bit utanför stan. Både anhöriga och kollegor är i chock. Paul beskrivs som en bra pappa och som en kunnig läkare med god hand om sina små patienter och deras föräldrar. Claes Claesson och hans kollegor kartlägger hans sista tid i livet och långsamt närmar de sig svaret på vem som dödade denna tillsynes goda man.

Gillade du serien om Claes Claesson?

Upptäck fler bokserier

Privat: Doggerland

Upptäck fler bokserier

Erik Winter

Upptäck fler bokserier

Köpenhamnsserien

Upptäck fler bokserier

Lundasviten

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Mord, intriger, mystiska försvinnanden, och helt andra berättelser som griper tag. Vi har listat 29 bokserier – de bästa tipsen lyssningsprojekt som varar riktigt länge.

Författare

Karin Wahlberg om när doktorn blev patient

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.