Allt du behöver veta om bokserien

Elli Rathke

Till böckerna!

Deckarserien om Elli Rathke är skriven av Eystein Hanssen. Vi får följa Elli Rathke som är femtio procent norsk, femtio procent thai och hundra procent polis. Läs allt om böckerna här!

Hela bokserien

Elli Rathke

Bläddra för att se böckerna.

Fakta

10 spännande polisserier att lyssna på

10 spännande polisserier att lyssna på

Från Fabian Risk till Avdelning Q – vi listar tio polisserier i ljudformat som får pulsen att stiga.

Boktips

9 lyssningstips till Lo Kauppi-fansen

Bok 1

Dem som ingen saknar

Första boken i serien om Elli Rathke som är 50 procent norsk, 50 procent thai och 100 procent polis. En ung flicka hittas död på Gamlebyens kyrkogård. Hon är naken och i armen sitter en kanyl. Elli finner spår som tyder på att mordet har kopplingar till prostitution och trafficking, men gärningsmännen ligger hela tiden steget före. Och hur nära kan hon komma de misstänkta utan att hon själv blir ett offer.

Bok 2

Giftström

Vid ett narkotikatillslag i Oslo griper Elli en ung man från Uganda. Samtidigt mottar den norska ambassaden i Kampala ett paket. Innehållet är ett brutalt besked om att den norska biståndsarbetaren Otto Kamperud hålls fången av en skoningslös gerilla. Den unge mannen som Elli gripit visar sig ha kopplingar till kidnappningen. I sin jakt på sanningen möter Elli och hennes kollega Jan Nereng motståndare som inte skyr några medel för att undkomma rättvisan.

Bok 3

Triangel

Efter att i självförsvar ha dödat två män är Elli permitterad från Oslo-polisen. Den lediga tiden använder hon till att starta sin egen privata utredning av det olösta mordet på hennes syster Anne. Jakten på gärningsmannen för Elli bakåt i tiden och nya spår indikerar en helt annan historia än den som utredningen kunde berätta sexton år tidigare. Ju djupare Elli gräver, desto tydligare blir det för henne att hon själv svävar i livsfara.

Bok 4

Asätare

Kroppsdelar av ett barn hittas i ett dolt källarutrymme på Ruseløkka. Spåren leder Elli och hennes kollegor till en underjordisk, hemlig värld där mördaren agerar ostört i ett gammalt bunkersystem från andra världskriget och där inga levande varelser slipper ut med livet i behåll.

Gillade du Elli Rathke?

Upptäck fler spännande bokserier!

Blix & Ramm

Upptäck fler spännande bokserier!

Berger & Blom

Upptäck fler spännande bokserier!

Fabian Risk-serien

Upptäck fler spännande bokserier!

Erik Winter

Spänning i spåret! 8 deckare att lyssna på under joggingturen

Spänning i spåret! 8 deckare att lyssna på under joggingturen

Med en bra bok i lurarna blir de flesta sysslor lite roligare – inte minst joggingturen. Här är åtta spännande ljudböcker som höjer pulsen på motionsrundan.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.