Allt du behöver veta om bokserien

Fjällbackaserien

Till böckerna!

Mord, spänning och mystik i västkustidyll. Camilla Läckberg har kallats ”Europas okrönta deckardrottning” och fick sitt genombrott med den populära Fjällbackaserien där vi följer författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström under deras utredningar av brutala brott. Läs allt om böckerna här!

Hela spänningsserien

Fjällbackaserien

Svep för alla böcker i den spännande serien!

Fjällbackaserien

Camilla Läckberg: ”Fjällbackaserien är som en kär gammal vän”

Camilla Läckberg: ”Fjällbackaserien är som en kär gammal vän”

Efter en fem år lång paus från Fjällbackaserien är Camilla Läckberg aktuell med Gökungen, en ny bok i serien som blev startskottet på hennes oerhört framgångsrika karriär. För SelmaStories berättar hon om hur det har varit att återvända till böckerna och karaktärerna.

Bok 1

Isprinsessan av Camilla Läckberg

Isprinsessan är Läckbergs debutroman som när den kom ut 2003 satte henne i strålkastarljuset.

Det är kall vinter i Fjällbacka och morden fram ur småstadsandans sämre sidor. Det är ett slutet samhälle där alla, på gott och ont, vet allt om varandra och där det yttre skenet har stor betydelse. Något som under fel omständigheter kan bli ödesdigert…

Bok 2

Predikanten av Camilla Läckberg

I Kungsklyftan i Fjällbacka en sommarmorgon får ett lekande barn syn på en död kvinna. Mystiken tätnar när polisen hittar två kvinnoskelett under den mördade kvinnan. Mysteriet visar sig svårlöst när Patrik Hedström och hans kollegor får reda på att skeletten tillhör två kvinnor som försvann 1979. I jakten på mördaren försöker polisen koppla de gamla morden till den mördade kvinnan. Sanningen bakom morden visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.

Bok 3

Stenhuggaren av Camilla Läckberg

En tidig oktobermorgon i Fjällbacka är det något tungt som tar emot fiskaren Frans Bengtssons lina. Det inte någon vanlig fångst han fått, för tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka. Vid obduktionen upptäcker man att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa – och varför? Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation dras återigen in i ett komplicerat fall.

Bok 4

Olycksfågeln av Camilla Läckberg

När en ny kollega hos Tanumshede polisstation anländer får de ett larm om en bilolycka. Den kvinnliga föraren stinker av alkohol och polisen tror först att det är en tragisk olycka. Men en rad mystiska omständigheter får Patrik att ana oråd och till slut visar det sig att kvinnan blivit mördad, och Patrik upptäcker att det finns kopplingar till liknande fall runt om i landet. Samtidigt blir hemsituationen tung när Erica får bära ansvaret för att förbereda parets kommande bröllop och axla den tunga rollen som trebarnsmor när hennes syster och hennes två barn får bo hos dem på grund av en depression.

Bok 5

Tyskungen av Camilla Läckberg

Erica inser att hon inte visste så mycket om hennes föräldrar som hon tidigare trott. Hon upptäcker att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som nu hittats mördad i sitt hem i Fjällbacka. Trots att hon är upptagen med skrivandet av en ny bok kan hon inte motstå att gräva vidare i fallet, och Patrik som har tagit föräldraledigt börjar hjälpa Erica med undersökningen. När Erica börjar läsa moderns dagböcker hopar sig frågetecknen om hennes förflutna som knyter till den mördade mannen. Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om inte skulle komma fram?

Bok 6

Sjöjungfrun av Camilla Läckberg

En morgon i Fjällbacka sa en man hejdå till sin familj, gick till jobbet och syntes sedan aldrig mer till. Patrik och kollegorna på Tanumshede polisstation hittar honom mördad och fastfrusen i isen. När Ericas författarkollega får hotfulla brev kan hon inte låta bli att undersöka vem som ligger bakom breven. Patrik anar att det finns en koppling mellan de två fallen…

Bok 7

Fyrvaktaren av Camilla Läckberg

En försommarnatt på ön Gråskär utanför Fjällbacka tar en kvinna sin son under armen och flyr i sin bil. Hennes händer är blodiga. Ett par dygn senare hittas en man död i sin lägenhet – ett tydligt mordfall. Polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv och hittar en rad hemligheter som nu uppdagas. Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den och att de har något att berätta för de levande.

Bok 8

Änglamakerskan av Camilla Läckberg

Under påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka, endast ettåriga dottern Ebba är kvar på platsen. Gåtan om familjen försvann frivilligt eller blivit utsatta för ett brott får aldrig en lösning. Ebba återvänder många år senare till ön och till internatskolan som hennes pappa hade drivit, för att med hennes make rusta upp det och öppna ett bed and breakfast. Renoveringsarbetet hinner inte pågå länge tills Ebba och maken Mårten blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Det verkar som att ondskan från det förflutna har återvänt. Erica och Patrik börjar från varsitt håll att gräva i gamla fallet igen…

Bok 9

Lejontämjaren av Camilla Läckberg

En kall januaridag i Fjällbacka irrar en halvnaken flicka runt den snöiga skogen, ut på en väg. Som från ingenstans kommer en bil och hinner inte väja. Patrik med poliskollegorna får reda på att det är samma flicka som försvann spårlöst för fyra månader sen från ortens ridskola. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde. Samtidigt när Erica börjar gräva i ett annat gammalt där det förflutna verkar kasta en skugga över nuet.

Bok 10

Häxan av Camilla Läckberg

Tragiska minnen väcks till liv när fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka. Trettio år tidigare försvann en flicka på exakt samma gård för att senare hittas mördad. Fjällbackaborna som ställt upp för att söka efter Linnea hittar henne sedan död invid samma skogsområde där den första flickan hittades. Samhället fylls med skräck – kan fler flickor vara i fara? Patrik och Tanumshedepolisen börjar utreda om det kan finnas något samband mellan de två fallen. Erica Falck som länge arbetat med en bok om det gamla fallet hjälper polisen med utredningen. Men samtidigt börjar invånarnas rädsla för det okända bära med sig fruktansvärda konsekvenser.

Bok 11

Gökungen av Camilla Läckberg

Fjällbackaborna omskakas efter två tragiska händelser utan synbart sammanhang inträffat. En känd fotograf har hittats brutalt mördad i sin utställningslokal. Nobelpristagaren i litteratur, Henning Bauer, drabbas av ett våldsamt dåd på en ö där han skriver på sin tionde bok. Patrik och kollegorna på polisstationen står och stampar i utredningen. Samtidigt verkar det som att trådar från det förflutna sträcker sig in till nutiden när Erica Falck börjar gräva i mordet på en transkvinna i 1980-talets Stockholm.

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Gnistrande vita vinterlandskap, släta bohuslänska klippor och välskötta trädgårdar. Det är något kittlande med berättelser om brott och hemligheter mitt i den vackra idyllen. SelmaStories listar sju boktips som höjer pulsen!

Säsongens spänning! 22 nya deckare att läsa hösten 2022

Säsongens spänning! 22 nya deckare att läsa hösten 2022

Camilla Läckberg är tillbaka i Fjällbacka, Kepler-duon kommer ut med en ny bok och Lina Bengtsdotter bjuder på suggestiv spänning. Här är listan för alla deckarälskare med 22 nya böcker att läsa i höst.

Gillade du Fjällbacka-serien?

Upptäck fler bokserier!

William Wisting

Upptäck fler bokserier!

Forsete

Upptäck fler bokserier!

Ölandsbrotten

Upptäck fler bokserier!

Vera Stanhope

Upptäck fler bokserier!

Köpenhamnsserien

Upptäck fler bokserier!

Darwindeckare