Allt du behöver veta om deckarserien

Flickorna och mörkret

Till böckerna!

Camilla Grebes kriminalromaner har nått stora framgångar hos både läsare och kritiker. Serien Flickorna och mörkret är  nervkittlande spänning med starka karaktärer och fängslande intriger.

Hela deckarserien

Flickorna och mörkret

Bläddra för att se böckerna.

Flickorna och mörkret

Författare

Camilla Grebe: "Jag försöker göra offret till en extra härlig karaktär"

5 kvinnliga deckarstjärnor att ha koll på

5 kvinnliga deckarstjärnor att ha koll på

Deras böcker hyllas av läsare såväl som kritiker och toppar ständigt listor över de mest köpta och lyssnade böckerna. SelmaStories listar fem kvinnliga deckarstjärnor som vi garanterat kommer att se mer av i framtiden.

Bok 1

Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

I kritikerrosade Älskaren från huvudkontoret får vi läsa om Emma. Hon har hittat kärleken i vd:n för klädjätten där hon arbetar. Livet verkar vara perfekt, tills allt förändras. På deras förlovningsmiddag är han plötsligt försvunnen och i hans lägenhet hittas en ung kvinna bestialiskt mördad. När polisen börjar börjar nysta i mordet finner man likheter med ett mord som skedde tio år tidigare.

Bok 2

Husdjuret av Camilla Grebe

Husdjuret handlar om den unga polisen Malin som återvänder till sin gamla hembygd för att lösa ett fall som har rötter i hennes egen uppväxt. Ett brutalt mord för henne  samman med Hanne, profileraren med minnesförlust som fruktar sin framtid och Jake, pojken som bär på en onämnbar hemlighet. Jakten på mördaren visar sig inte bara bli farlig, den förändrar också i grunden deras existens.

Husdjuret blev utsedd till bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2017 och belönades året efter med Glasnyckeln för årets bästa nordiska dito.

 

Bok 3

Dvalan av Camilla Grebe

Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son. Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma – den frireligiösa Pernilla – handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.

Bok 4

Skuggjägaren av Camilla Grebe

År 1944 upptäcks en kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. 30 år därefter hittas ännu en kvinna död med samma fasansfulla tillvägagångssätt.

Jakten på mördaren får olycksbådande konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.
Prisbelönade Skuggjägaren handlar om den oböjliga driften att förstå sig själv, men också om en samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget hela vägen till nutid.

Bok 5

Alla ljuger av Camilla Grebe

Hon är lyckligt lottad i livet, Maria. Har ett jobb hon trivs med, en son hon älskar och en ny man och hans bonusdotter Yasmin. Men Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter – och Marias tillvaro rasar. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?

Alla ljuger handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.

Bok 6

Välkommen till Evigheten av Camilla Grebe

Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord. Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

Välkommen till Evigheten är ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?

Gillade du Flickorna och mörkret?

Upptäck fler spännande bokserier!

Köpenhamnsserien

Upptäck fler spännande bokserier!

Probono-serien

Upptäck fler spännande bokserier!

Lundasviten

12 böcker inlästa av superpopulära Katarina Ewerlöf

12 böcker inlästa av superpopulära Katarina Ewerlöf

I ljudboksvärlden räcker det inte att vi gillar den där deckaren eller romanen. Här spelar även rösten, som vi faktiskt ska umgås med i flera timmar, en viktig roll för läsupplevelsen. En stämma som gått hem hos svenskarna är skådespelerskan Katarina Ewerlöfs. Här är några böcker som är inlästa av henne!

Boktips

9 spänningsromaner som innehåller samhällskritik

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.