Allt du behöver veta om böckerna

Zackserien

Till böckerna!

Böckerna om polisen Zack Herry är en älskad thrillerserie skriven av Mons Kallentoft. Zack är den drivne kriminalinspektören vid Särskilda enheten, som samtidigt kämpar med sitt missbruk och sina relationer. Här hittar du allt om de actionspäckade böckerna.

Hela bokserien

Zackserien

Svep för att se alla böcker i den spännande kriminalserien.

Zackserien

Mons Kallentoft: ”Skär djupt in i vad det innebär att vara människa”

Mons Kallentoft: ”Skär djupt in i vad det innebär att vara människa”

Efter 20 egna böcker och flera tillsammans med andra är författaridentiteten djupt rotad i Mons Kallentoft. SelmaStories träffade honom för ett samtal om nya Malin Fors-boken "Blickfångarna" och Zack-serien, moraliska gränser och att skriva för ljudformatet.

Artiklar

Mons Kallentoft: ”Jag har alltid levt som om varje dag är den sista”

I en lägenhet i Stockholm hittas fyra asiatiska kvinnor brutalt avrättade. En femte hittas stympad utanför Södersjukhuset. 27-årige Zack Herry har gjort kometkarriär inom polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten, och på nätterna flyr han tillvaron genom att ta droger på stadens klubbar. Nu ska han tillsammans med kollegan Deniz lösa den värsta mordvågen i landets historia. Och det är bråttom – fler kvinnor kommer att dö om de inte snart hittar mördaren.

I ett filmklipp som sänds till Stockholmspolisen syns en skräckslagen pojke fängslad i en bur. Han befinner sig i ett bergsrum och i bakgrunden syns hans kidnappare: en man förklädd till ett lejon. När kriminalinspektör Zack Herry ser filmen förstår han att de genast måste hitta pojken innan något fruktansvärt händer. Samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt drogmissbruk. En skoningslös lek följer där han aldrig varit närmare döden.

Polisen möts av ett blodbad i skärgården. Ett gäng överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i en katastrof. Men när ännu ett kollektivt självmord äger rum har polisen fortfarande inget spår. Kriminalinspektör Zack Herry verkar äntligen ha hamnat på rätt köl i livet, men allt ställs på ända när han drabbas av en personlig tragedi. Samtidigt tror han sig kunna lösa de mystiska självmordsfallen.

De kriminella gängen har tagit makten i Stallhagen. Tunnelbanan har brunnit och bussarna kör inte längre in i området. Och efter att en polisbil sprängts i luften har man slutat med utryckningar till platsen. Men så sprids ett brutalt klipp på sociala medier: en ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. När kriminalinspektör Zack Herry beger sig ensam in för att hitta kvinnan blir det hans svårare utmaning hittills.

Sverige befinner sig i chock. En tonårstjej har begått ett terrordåd i Stockholms tunnelbana och flera personer har dött. Kort därpå har en polis som arbetade med infiltreringen av en stor knarkliga hittats brutalt mördad. Nu kräver den okända infiltratören att kriminalinspektör Zack Herry ska bli ny kontaktperson. Zack, som återigen har blivit förälskad, dras allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människoliv på spel.

Det är november och snö när en man hittas död intill en motionsslinga. Han har förblött efter att hans ena arm har huggits av. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Fallen har en sak gemensamt: båda offren är albiner. Zack Herry vid Särskilda enheten försöker förstå sambandet. Samtidigt blir hans relation till Hebe allt mer komplex. Och när hennes liv plötsligt hänger på Zack händer det som inte får hända.

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de och vad vill de? Zack Herry och hans kollegor vid Särskilda enheten är satta i högsta beredskap. Zack, som fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Hans mor Olympia har förbjudit honom att träffa dem, och hans slits mellan kärleken och rädslan för vad modern är kapabel till att göra. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig. I ett samhälle som post covid blivit alltmer ojämlikt kan vad som helst hända.

Fler boktips

Har du läst hela Zackserien?

Testa en av de här actionspäckade böckerna!

Oändlig läsning och lyssning – här är 30 bokserier att försvinna in i

Oändlig läsning och lyssning – här är 30 bokserier att försvinna in i

Mord, intriger, mystiska försvinnanden, och helt andra berättelser som griper tag. Vi har listat 30 bokserier – de bästa tipsen på läs- och lyssningsprojekt som varar riktigt länge.

5 actionspäckade deckare som ger dig puls

5 actionspäckade deckare som ger dig puls

Intensiva polisjakter, explosioner och ett rasande tempo som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. SelmaStories listar fyra actionfyllda deckare som höjer pulsen.