6 actionspäckade deckare som ger dig puls
Boktips

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Intensiva polisjakter, explosioner och ett rasande tempo som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. SelmaStories listar sex actionfyllda deckare som höjer pulsen.

Av: Elsa Sjögren
Fotograf: Getty
Publicerad: 12 augusti 2022

Intensiva polisjakter, explosioner och ett rasande tempo som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. SelmaStories listar sex actionfyllda deckare som höjer pulsen.

1. Agenturen. Två sidor av samma mynt av Christina Larsson

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Christina Larssons förra roman Ett livsavgörande beslut blev uppmärksammad som början av en ny spänningsserie — ”Agenturen”. Därför är det för många mycket glädjande när del två nu kommer: Två sidor av samma mynt. Louise och Max Olsen, som vi lärde känna i förra boken, är internationellt efterlysta för mord och befinner sig nu i Berlin. De lever under radarn, men har också siktet inställt på ett viktigt uppdrag för Agenturen: att sätta dit en chefspolis i Göteborg, som de förstått är en riktig bad guy. De återvänder hem, utan att veta att det i Göteborgs undre världs-miljöer har satts ett pris på deras huvuden…

Köp Två sidor av samma mynt här.
Lyssna på Två sidor av samma mynt här.

2. Grissly av Mons Kallentoft

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Den åttande boken i Zackserien är här!

Om du inte lagt upp det på Instagram, har det hänt? Om du inte finns på Instagram, finns du? Om du finns på Instagram, kommer du att dö? En känd influencer hittas dumpad i en container, knivhuggen i bröstet och iförd en Gucciträningsoverall. Liket har en exklusiv klocka på sig, och det är tydligt att det inte handlar om ett rån. Varför vill någon mörda en influencer? Zack Herry, Deniz och de andra i gruppen vid Särskilda enheten förstår direkt att det här bara är början. Början på ett spel där man inte vet vem som är marionett, och vem som har den egentliga makten. Där ytlighet och gränslöshet förstör liv.

Köp Grissly här.
Lyssna på Grissly här.

Läs mer: Allt om Zackserien

3. Kult av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Efter Box kommer Kult – andra delen i en spänningsserie av nya deckarduon Camilla Läckberg och Henrik Fexeus. I Kult sätts det udda utredarparet Vincent och Mina åter på prov när en liten pojke försvinner från en förskola på Södermalm i Stockholm. De hittar genast likheter med en tidigare barnkidnappning, som slutade riktigt illa, och förstår att de har med livsfarliga krafter att göra. Allt pekar dessutom på att fler barn kommer att försvinna. För första gången sedan de dramatiska händelserna två år tidigare tar Mina upp kontakten med mentalisten Vincent Walder. Deras relation är lika speciell nu och han visar sig vara användbar även i denna utredning. Men klockan tickar och när de mest skyddslösa blir offer – vem kan då rädda dem?

Köp Kult här.
Lyssna på Kult här.

4. Ondskans nätverk av Max Seeck

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Spänning från en av av Finlands främsta deckarförfattare! I Max Seecks nya bok Ondskans nätverk försvinner Finlands mest framgångsrika influerare efter ett releaseparty i Helsingfors. Även hennes före detta pojkvän saknas. Några dagar senare läggs en märklig bild som föreställer en fyr på en ö i havet upp på hennes Instagramkonto. Under bilden finns en dikt som tycks beskriva hennes död. Samtidigt hittas liket av en ung kvinna på en strand. Finns det en koppling mellan den mördade kvinnan och de försvunna influerarna? Kriminalöverkonstapel Jessica Niemi och hennes kollegor kopplas in för att utreda fallen.

Köp Ondskans nätverk här.
Lyssna på Ondskans nätverk här.

Läs mer: Finska deckarstjärnan: ”Ville skriva något som jag själv hade blivit skrämd av”

5. Slagsida av Jørn Lier Horst och Thomas Enger

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Tredje delen i den norska serien om Polisen Alexander Blix och journalisten Emma Ramm inleds med att en utredare skjuts till döds i sin lägenhet. En trappa upp är Blix egen dotter Iselin nära att bli gärningsmannens nästa offer. Fyra dagar senare befinner sig Alexander Blix och journalisten Emma Ramm under polisförhör. Blix har skjutit och dödat en man och Ramm såg det hända …

Köp Slagsida här.
Lyssna på Slagsida här.

Läs mer: Allt om deckarserien Blix & Ramm

6. Spegelmannen av Lars Kepler

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Keplers åttonde boken om kriminalkommissarie Joona Liina är full med action och snabba vändningar. Spegelmannen kretsar kring ett fall där en sextonårig flicka försvinner när hon blir indragen i en långtradare efter skolan. Fem år senare hittas hon mördad på en lekplats vid Observatorielunden, mitt i Stockholm. Med hjälp av övervakningsfilmer lyckas Joona Linna spåra ett vittne. Men när det står klart att vittnet är en psykiskt sjuk man som inte har några minnen från det han såg tar kriminalkommissarien kontakt med hypnotisören Erik Maria Bark.

Köp Spegelmannen här.
Lyssna på Spegelmannen här.

Läs mer: Lars Kepler – här är hela bokserien av deckarduon

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!