6 actionspäckade deckare som ger dig puls
Boktips

6 actionspäckade deckare som ger dig puls

Intensiva polisjakter, explosioner och ett rasande tempo som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. SelmaStories listar sex actionfyllda deckare som höjer pulsen.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Getty
Publicerad: 05 juli 2023

Intensiva polisjakter, explosioner och ett rasande tempo som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. SelmaStories listar sex actionfyllda deckare som höjer pulsen.

Bok 1

Agenturen. Två sidor av samma mynt av Christina Larsson

Kartonnage
159 kr
Köp boken

Efter Ett livsavgörande beslut kom den actionspäckade Två sidor av samma mynt – den andra boken i Christina Larssons Agenturen-serie. Louise och Max Olsen driver säkerhetsföretaget Agenturen. De är internationellt efterlysta för mord och har tvingats gå under jorden. När det får ett uppdrag med flera miljoner i arvode ser de en möjlighet att bevisa att de är oskyldigt anklagade och får dessutom hjälp från ett oväntat håll.

Bok 2

Ärr av Thomas Enger, Jørn Lier Horst

Inbunden
249 kr
Köp boken

Alexander Blix avtjänar sitt straff i ett norskt högsäkerhetsfängelse, efter att ha hämnats för sin dotters död. Samtidigt jagas mördaren Walter Kroos utanför fängelset. Journalisten Emma Ramm blir Blixs oväntade allierade när de tillsammans försöker knyta samman dåtid och nutid, både inom och utanför fängelsemurarna. Deras spår leder dem till Osen, ett skogssamhälle norr om Oslo, där invånarna bär på farliga hemligheter och djupa sår.

Översättare: Marianne Mattsson

Läs allt om Blix och Ramm här!

Bok 3

Amason av Mons Kallentoft

Inbunden
239 kr
Köp boken

Efter en våldsam kupp på Nationalmuseum, där det mytomspunna gördeln tillhörande drottning Hippolyta, världens mest värdefulla bälte, blir stulet och museichefen hittas skjuten. Zack leder nu en intensiv jakt efter tjuven. Spåren leder både utomlands och oroande nog in i Zacks närmaste krets. Samtidigt blir Zacks liv ännu mer komplicerat när hans partner, Hebe, stöter på problem med sin graviditet. Amason är den nionde delen i spänningsserien om Zack, där antika myter vävs samman med moderna brott.

Missa inte: Alla böcker i Zack-serien

Bok 4

Kult av Camilla Läckberg, Henrik Fexeus

Pocket
89 kr
Köp boken

Efter Box kommer Kult – andra delen i en spänningsserie av nya deckarduon Camilla Läckberg och Henrik Fexeus. I Kult sätts det udda utredarparet Vincent och Mina åter på prov när en liten pojke försvinner från en förskola på Södermalm i Stockholm. De hittar genast likheter med en tidigare barnkidnappning, som slutade riktigt illa, och förstår att de har med livsfarliga krafter att göra. Allt pekar dessutom på att fler barn kommer att försvinna. För första gången sedan de dramatiska händelserna två år tidigare tar Mina upp kontakten med mentalisten Vincent Walder. Deras relation är lika speciell nu och han visar sig vara användbar även i denna utredning. Men klockan tickar och när de mest skyddslösa blir offer – vem kan då rädda dem?

Bok 5

Djävulspakten av Max Seeck

Pocket
89 kr
Köp boken

En dag hittas finansmannen Eliel Zetterborg mördad i sitt hem i Helsingfors. Eftersom hans företag precis genomgått omfattande nedskärningar, riktar polisen misstankarna mot de anställda som drabbats negativt. Jessica Niemi beslutar sig för att låta sin kollega Jusuf Pepple leda utredningen. Vad ingen vet är att hon själv kämpar med sina egna plågsamma minnen från det förflutna.

Översättare: Bo Samuelsson

Läs mer: Finska deckarstjärnan: ”Ville skriva något som jag själv hade blivit skrämd av”

Bok 6

Spindeln av Lars Kepler

Storpocket
129 kr
Köp boken

I Kapellskär hittas en nästan fullständigt upplöst kropp fastsurrad i ett träd, och en mystisk mjölkvit patronhylsa upptäcks på mordplatsen. Genom komplicerade gåtor ger en brutal förövare polisen en chans att stoppa mordserien. Joona Linna och Saga Bauer kämpar sida vid sida för att lösa pusslet och rädda de utsatta offren innan tiden rinner ut. Den våldsamma jakten blir alltmer desperat, och det är möjligt att denna seriemördare är omöjlig att stoppa – kanske sitter de redan fast i spindelnätet.

Spindeln är den nionde boken i den omättligt populära serien om Joona Linna.

Läs mer: Lars Kepler – här är hela bokserien av deckarduon

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!