5 citat av Arga bibliotekstanten som får oss att gråta av skratt
Artiklar

5 citat av Arga bibliotekstanten som får oss att gråta av skratt

Vi älskar Arga bibliotekstanten! Därför har vi botaniserat bland hennes krönikor och listat några favoritstycken från internets mest ärliga boknörd.

Av: Selma Stories
Publicerad: 11 december 2019

Vi älskar Arga bibliotekstanten! Därför har vi botaniserat bland hennes krönikor och listat några favoritstycken från internets mest ärliga boknörd.

 1.

”Jag rekommenderade en låntagare att läsa Knausgård. Olyckligtvis resulterade det i att han blev en smula förälskad, övertygad om att jag ”skådat rakt in i hans själ”. Sanningen var snarare att jag skådat rakt in i hyllan med tillgängliga 7-dagarsböcker, men det tänkte jag inte låtsas om.”

– Arga bibliotekstanten om att hon (enligt henne själv) inte bara är sämst på boktips, utan också urusel på att läsa av inviter.

Läs hela krönikan här.

2.

”Visserligen har det hänt att folk hånglat i ungdomshörnan, och tidigt en morgon kom bestört och generad personal på ett par i 60-årsåldern som kopulerade på fackavdelningen (no pun intended). Det hör ändå till ovanligheterna. För det mesta är det studier, läsning och informationssökning som pågår.”

– Arga bibliotekstanten berättar om om hur hett det kan gå till bland hyllraderna.

Läs hela krönikan här.

 3. 

”Om du till exempel tänkt starta företag och sälja gardiner till Ryssland (true story), varken kan eller hinner personalen göra din hemsida, översätta från svenska till ryska och sätta sig in i tull- och exportregler. Du bör alltså inte bli besviken eller tycka det är vårt fel om du nu inte kommer tjäna storkovan på textilexpo.”

– Arga bibliotekstanten gör det lättare för oss att uppföra oss på bibliotek genom att lista tio budord. Den här ovan löd: ”Du skall icke förvänta dig att vi ska göra ditt jobb”.

Läs hela krönikan här.

4.

Exempel på yrken som du enligt Arga bibliotekstanten behöver bemästra som bibliotekarie:

”Privatdetektiv:
— Har du sett min man? Han heter Elof och har grå jacka.
— Jag hittar inte dagens lokaltidning, vet du var den är?

Lokalvårdare:
— Ursäkta? Jag ville bara tala om innan vi går att mitt barn spydde i bilderbokstråget, så du kan väl ta tag i det så är du gullig?
— Bara ni du vet, det luktar väääldigt illa på toaletten.”

Läs hela krönikan här.

5.

Den bittra och den hämmade! Arga bibliotekstanten skriver om fördomar och de två sortens bibliotekarier som skildras på film. 

”1. Den äldre, lite bittra ungmön vars enda synbara uppgift är att plira strängt över glasögonen och hyssja på alla som råkar andas lite för högt.

2. Den yngre, lite hämmade som omedvetet inbjudande sneglar över hyllraderna när hon sätter upp böcker. Har hon tur står Mr Right på andra sidan. För precis som i sagans värld där grodor förvandlas till prinsar kan förbannelsen hävas om en man löser upp hennes hårknut och tar av glasögonen. Då uppenbaras den strålande skönheten som dolts under den missklädsamma utstyrseln. Och liksom prinsen som slipper bli groda igen behöver hon aldrig någonsin mer jobba på bibliotek.

Läs hela krönikan här.

En sida till? Fortsätt läs!