Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i augusti 2021
Boktips

Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i augusti 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips – och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i augusti 2021!

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 12 juli 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips – och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i augusti 2021!

Johanna Stenius, redaktions- och kanalansvarig:

Jag läser Svindlande höjder av Emily Brontë och lyssnar på Som i en dröm av Julia Quinn.

Bok 1

"Svindlande höjder" av Emily Brontë

Bok 2

Som i en dröm av Julia Quinn

Gillar du att läsa om romantik i 1800-talets London? Grattis! Nu är Julia Quinn, författaren till succéserien om Familjen Bridgerton, aktuell med ny bokserie. I Som en dröm får vi läsa om kärlekshistorien mellan Honoria Smythe-Smith och Marcus Holroyd. Historisk romance när det är som bäst!

Mattias Timander, redaktör:

Jag läser Vardagar 5 av Ulf Lundell och lyssnar på Där isarna råmar av Lundgren & Lundgren.

Elsa Sjögren, redaktör:

Jag läser Kräldjursmemoarer av Silje Ulstein och lyssnar på Händelserna på hästgården av Anna Bohlin och Ulrika Fåhraeus.

 

Bok 1

Kräldjursmemoarer av Silje Ulstein

Inbunden
Köp boken

”Olidligt spännande”. Så skrev en recensent i norska Dagbladet om Kräldjursmemoarer som kommer på svenska i augusti. I Silje Ulsteins psykologiska thriller försvinner 11-årige Iben från sin mamma Mariam i köpcentret. Mariams omedelbara reaktion är flykt. Hon sätter sig i bilen och kör. Långt. Ett kollektiv skaffar sig en pytonorm som sällskapsdjur. När Liv möter ormen Nero för första gången blir hon alldeles överväldigad. Hon trodde inte att det var möjligt för henne att känna så starkt inför ett levande väsen.

Bok 2

Händelserna på hästgården av Anna Bohlin, Ulrika Fåhraeus

Linnéa Ivares, redaktör:

Jag läser Dit du går, följer jag av Lina Nordquist och lyssnar på Medan världen ser på av Anna Larsson.

Bok 1

Dit du går, följer jag

Inbunden
199 kr
Köp boken

Lina Nordquist debuterar med en historisk roman i augusti. Det handlar om Unni, Armod och lille Roar som vid sekelskiftet 1900 flyr från Norge för att finna ett nytt hem. I Hälsingland slår de sig ner i ett ödetorp i skogen mellan människoland och vildmark. Mer än sjuttio år senare sitter Kåra vid köksbordet som Armod byggde. Hon planerar begravningen för sin svärfar Roar. Vad var det egentligen som hände för länge sedan, när Roars föräldrar kom till huset?

Bok 2

Medan världen ser på av Anna Larsson

Efter en rejäl livskrasch har Sara lagt karriären på hyllan och arbetar nu som ekonom på ett litet förlag i Stockholm. Men allt förändras då Hollywood får upp ögonen för förlagets succéförfattare Eben Carlsson.

Sara tvingas följa med Eben till Los Angeles och där möter hon stjärnskådespelaren John Williams. På ytan är han just som hon föreställt sig, arrogant och blaserad, och hon håller sig på avstånd. Men något sker mellan dem. Något händer.
Mot alla odds inleder Sara och John en trevande relation. Men har deras kärlek någon chans, när de lever så olika liv och har helt skilda drömmar?

Sara Steinholtz Sparby, projektledare:

Jag läser Eufori av Elin Cullhed och lyssnar på Vuxna människor av Marie Aubert.

Linda Fritiofsson, redaktör:

Jag läser När hundarna kommer av Jessica Schiefauer och lyssnar på Ur förtärande eld av Paula Hawkins.

Bok 1

"När hundarna kommer" av Jessica Schiefauer

Bok 2

"Ur förtärande eld" av Paula Hawkins.

Sträckläste du också Kvinnan på tåget? Nu kommer en ny thriller av Paula Hawkins.

När en ung man hittas brutalt mördad på en husbåt i London väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Stökiga Laura som spenderade natten på båten var den som sist sågs i offrets hem. Carla är hans sorgedrabbade moster, som redan sörjer en annan familjemedlems plötsliga död. Miriam är den nyfikna grannen som uppenbart inte berättar allt hon vet för polisen. Tre kvinnor med olika kopplingar till offret, tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg. Tre kvinnor, som vare sig de är medvetna om det eller inte, brinner inombords av längtan efter att få något tillbaka efter allt de fått utstå.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!