Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i juni 2021
Boktips

Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i juni 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips – och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i juni 2021!

Av: SelmaStories
Publicerad: 20 maj 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips – och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i juni 2021!

Johanna Stenius, redaktions- och kanalansvarig:

Jag läser De sanningar som förenar oss av Kamala Harris och lyssnar på Ingen kommer att tro dig av Anna Kölén.

Bok 1

De sanningar som förenar oss av Kamala Harris

Inbunden
Köp boken

Linnea Ivarés, redaktör:

Jag läser Till sista andetaget av Anne Swärd och lyssnar på Senare av Stephen King.

Bok 1

Till sista andetaget av Anne Swärd

Till sista andetaget gavs ut 2010 och nu kommer författaren och akademiledamoten Anne Swärds roman i pocket. Det handlar om Lo som under 70-talet växer upp som ensamt barn i en märkligt stor familj i ett litet sydsvenskt samhälle. Mellan Lo och den äldre grannpojken Lukas växer en stark och hemlig gemenskap. Han är stukad av livet. Hon har någonting som han vill ha. Det brinner i byn när de möts och när de skils åt. För Lukas ska hon komma att lämna, liksom Yoel och alla de andra männen hon möter och följer ett slag ute i världen. I Stockholm, Krakow, Budapest, New York.

Linda Fritiofsson, redaktör:

Jag läser Hummerns sköld av Caroline Albertine Minor och lyssnar på Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman.

Bok 1

Hummerns sköld av Caroline Albertine Minor

Inbunden
Köp boken

Caroline Albertine Minor hör till de just nu mest hyllade danska författarna. Hennes tredje roman Hummerns sköld är en berättelse om brustna relationer och om relationer som överträffar förväntningarna. De tre syskonen Gabel lever helt olika liv: Ea har flyttat till San Francisco, där hon bor med fotografen Hector och hans dotter, Sidsel är ensamstående mamma och arbetar som konservator på Glyptoteket i Köpenhamn, medan deras envise lillebror Niels arbetar som affischuppsättare och står utan permanent bostad. Med åren har skillnaderna blivit till avstånd men nu har ett dilemma uppstått som behöver lösas på en gång. Under fem dagar måste de närma sig varandra och sin gemensamma historia.

Bok 2

"Grand final i skojarbranschen" av Kerstin Ekman

Kerstin Ekmans roman Grand final i skojarbranschen kom för tio år sedan och handlar Lillemor Troj, en välkänd författare som en dag läser manuset till en roman om sitt eget liv. Det får marken att skaka under hennes fötter. Boken är skriven av en kvinna hon känner väl och som vill bli erkänd som författare. De har aldrig blivit vänner men i årtionden varit djupt beroende av varandra. Nu hotar den andra kvinnan att förgöra den intagande och kloka persona som läsarna tror är Lillemor Troj.

Mattias Timander, praktikant:

Jag läser Glaskupan av Sylvia Plath och lyssnar på Eufori av Elin Cullhed.

Elsa Sjögren, redaktör:

Jag läser Vi röstar om vi saknar mamma av Nina Pascoal och lyssnar på Hägring 38 av Kjell Westö.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!