Historisk feelgood – 5 böcker att läsa och älska
Boktips

Historisk feelgood – 5 böcker att läsa och älska

1917 i Sverige, 1918 i Cornwall och 1937 i Frankrike. Upptäck feelgood-böckerna som tar dig bakåt i tiden och berättar hjärtevärmande historier om kärlek, vänskap och äventyr.

Av: Elsa Sjögren
Fotograf: Getty
Publicerad: 05 juli 2022

1917 i Sverige, 1918 i Cornwall och 1937 i Frankrike. Upptäck feelgood-böckerna som tar dig bakåt i tiden och berättar hjärtevärmande historier om kärlek, vänskap och äventyr.

Bok 1

Ellens val: Förbjuden längtan av Elvira Berg Ashby

danskt band
189 kr
Köp boken

Ellens val är en härlig feelgood-serie som utspelar sig i Sverige under 1900-talets början, en spännande tid full av förändring. I den sjätte delen är året 1917 och Ellen njuter av livet tillsammans med Carl. Samtidigt brottar hon med känslor av otillräcklighet. Med hungersnöd i landet och en pågående rösträttskamp finns det så mycket hon vill göra. Ingeborg har börjat sin läkarpraktik och hennes känslor för Anton är starkare än någonsin, men kan hon både leva med honom och behålla sin frihet? Antons syster Elisabet slåss för Herrgårdens framtid och får oväntad hjälp av en kärlek från sitt förflutna. Och Gabriella bär på en längtan efter mer än bara familjeliv.

Läs mer: 12 böcker om romantik i historiska miljöer

Bok 2

Inte utan min syster av Åsa Hellberg

Inbunden
229 kr
Köp boken

Systrarna Anna och Cornelia växer upp på en gård utanför Fjällbacka. Familjen har inte mycket pengar, men de yngsta flickorna får trots det chansen att utbilda sig till sjuksystrar. De flyttar till storstaden för att jobba och möts av en ny värld av läkare, kvinnosakskvinnor och fascinerande patienter. Anna och Cornelia har en stark framtidstro och vill bli den nya sortens kvinnor – men de får betala ett högt pris. Några år senare krossas tillvaron och ett oäkta barn, en ansvarslös man och förbjuden kärlek gör att avståndet mellan systrarna växer.

Bok 3

Ett hav av minnen av Fiona Valpy

Inbunden
219 kr
Köp boken

När Kendra besöker sin sjuka mormor Ella ber hon Kendra att skriva ner hennes berättelse innan hon glömmer. År 1937 skickas 17-åriga Ella till den vackra ön Île de Ré över sommaren. Där träffar hon Christophe, de blir förälskade och utforskar ön tillsammans. Men så kommer kriget – och allt förändras. Ella tvingas återvända till Skottland och kommer allt längre bort från den hon var på Île de Ré. Kan hon någonsin hitta tillbaka?

Bok 4

Innan morgonen gryr av Anna Lönnqvist

Historisk feelgood om familj, passion och att hitta sig själv genom någon annan.

Cape Cod, 1965. Svenskättlingen Audrey flyr förväntningarna från sin familj, och den man hon förväntas gifta sig med, och tar ett jobb på en småbarnskoloni i Stockholms skärgård.

Stockholm, 2022. Céline Sarri har svårt att hitta riktning i livet. En dag får hon veta att hennes farmor, som hon aldrig har träffat, fortfarande lever och vill ha kontakt. Kan hon äntligen få svar på sina frågor om sin pappa? Men Célines sökande efter sitt urspring river upp gamla sår.

Bok 5

Döttrarna i Cornwall av Fern Britton

En varm feelgood-roman om tre generationer kvinnor i Cornwall.

1918. Första världskriget är slut och Clara är på väg till Cornwall. Hennes fästman har stupat i kriget och med sig till hans familj har hon en hemlighet som under inga omständigheter får avslöjas.

1939. Claras dotter Hannah lever en sorglös vardag i familjens hem i Cornwall, men när andra världskriget bryter ut förändras plötsligt tillvaron. Övertygad om att det är det enda rätta att göra tar hon värvning, men hon inser snart att allt har ett pris.

Nutid. Hannahs dotter Caroline har alltid förutsatt att hon visste sanningen om sin bakgrund. Men när hon en dag tar emot en gammal koffert med minnessaker från två generationer tvingas hon ifrågasätta det hon tidigare trott varit sant.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmasStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!