10 böcker för dig som älskar Red, White & Royal Blue
Boktips

10 böcker för dig som älskar Red, White & Royal Blue

Prins Henry och presidentsonen Alex Claremont-Diaz stal våra hjärtan när romanen Rött, vitt och kungligt blått kom ut 2019. Nu när den efterlängtade filmatiseringen haft premiär vill vi på SelmaStories tipsa om 10 liknande böcker – fyllda med passion, romantik och kungligheter.

Av: Linnea Ivares
Fotograf: Amazon Prime
Publicerad: 16 augusti 2023

Prins Henry och presidentsonen Alex Claremont-Diaz stal våra hjärtan när romanen Rött, vitt och kungligt blått kom ut 2019. Nu när den efterlängtade filmatiseringen haft premiär vill vi på SelmaStories tipsa om 10 liknande böcker – fyllda med passion, romantik och kungligheter.

Bok 1

Den perfekta pojkvännen av Alexis Hall

danskt band
Köp boken

När en paparazzi fångar Luc O’Donnell, ett ökänt kändisbarn, på bild vid helt fel tillfälle hotas både hans karriär och privatliv. För att rädda sin image måste Luc träffa en trevlig, normal kille och inleda ett trevligt, normalt förhållande. Advokaten Oliver Blackwood är inte bara vegetarian, utan också helt skandalfri. De kommer överens om att låtsas vara ett par till allt har lugnat sig. Men att låtsasdejta visar sig vara svårare än de först trott.

Översättare: Christina Mansicka

Läs också! Oförglömliga böcker med fake dating

Bok 2

Sången om Akilles av Madeline Miller

Storpocket
Köp boken

Efter en landsflykt hamnar den unge prinsen Patroklos hos kung Peleus och hans perfekte son Akilles. Trots deras olikheter växer en innerlig vänskap fram mellan pojkarna, en relation som djupnar till något mer i vuxenålder.När Helena från Sparta blir bortförd, skickas Akilles iväg till Troja för att uppfylla sitt öde. Patroklos, splittrad mellan kärlek och oro för sin vän, väljer att följa med honom, utan att ana att allt de håller kärt kommer att sättas på prov under de kommande åren.

Översättare: Marianne Tufvesson

Bok 3

Heartstopper av Alice Oseman

Charlie och Nick går på samma skola, men deras vägar har aldrig korsats innan de hamnar bredvid varandra i klassrummet. En vänskap blomstrar mellan de båda killarna och snart märker Charlie att han har utvecklat känslor för Nick. Kort därefter visar det sig att Nick känner betydligt starkare för Charlie än vad någon av dem hade förväntat sig.

Översättare: My Bergström

Bok 4

Livets outgrundliga mysterier av Benjamin Alire Sáenz

Femtonåriga Aristotle Mendoza är fylld av vrede gentemot världen, livet, allt omkring honom – inklusive sig själv. En het sommardag tar dock en oväntad vändning när han träffar Dante vid den lokala poolen. Dante, som ägnar sig åt dikter och målning, har intellektuella föräldrar, gråter och älskar att gå barfota. De blir genast vänner, och tillsammans ger de sig ut på en resa för att utforska de outgrundliga mysterierna i livet.

Översättare: Emö Malmberg

Bok 5

Her Royal Highness av Rachel Hawkins

Hjärtkrossad och redo för förändring bestämmer sig Millie Quint för att ansöka om stipendier till internatskolor… ju längre från Houston desto bättre. Snart blir hon antagen till en av världens mest exklusiva skolor, belägen i Skottland, och blir rumskamrat med den skotska prinsessan Flora. Kan Flora kan vara ett nytt kapitel i hennes kärleksliv? Millie vet att chanserna att de blir lyckliga i alla sina dagar är små … det verkliga livet är trots allt inte en saga … eller?

Boken är på engelska.

Bok 6

Maurice av E.M. Forster

E.M. Forster skrev romanen Maurice 1913, men lät aldrig publicera den under sin livstid.

Denna klassiker handlar om Maurice Hall. Han ser lycklig ut, har många vänner och kommer från en ekonomiskt oberoende familj. Det finns bara ett problem. Maurice är homosexuell. I Cambridge träffar han Clive Durham, som till Maurices förvåning låter uttala sina känslor för honom. Snart är de hopplöst förälskade, och alla bitar tycks ha fallit på plats för Maurice när Clive plötsligt låter meddela att han ska gifta sig. Beskedet kastar in Maurice i en virvel av förtvivlan och ifrågasättande.

Översättare: Maria Ekman

Bok 7

Valet av Katharine McGee

USA har aldrig haft en kungafamilj, men tänk om … Här möter vi tre kungliga syskon som lever i överflöd och glamour, där deras varje steg noga övervakas av paparazzifotografer. Kronprinsessan Beatrice, vars liv är är strikt reglerat och förutbestämt. Därför blir det riktigt komplicerat när hon kysser sin livvakt. Samantha – den yngre systern som nonchalerar regler och normer, och som inte bryr sig om något alls, förutom den enda killen som hon absolut inte får dejta. Och Jefferson, som är hela USAs favoritprins och som kan inte göra något fel i folkets ögon. Förutom möjligtvis om han förälskar sig i fel tjej.

Översättare: Åsa Kempe

Bok 8

Blått blod, rött hjärta av Veronica Almer

Sveriges kronprins, Henrik De la Gardies, liv styrs av både kronan och hans mor, och för att revoltera lever han ett utsvävande liv med fester, alkohol och kvinnor. Men när drottningen fått nog ställer hon ett ultimatum; gift dig inom ett år – eller abdikera.

Att stylisten Eva Blom skulle bli förälskad i en prins var långt ifrån planerat. Men när de träffas en dag uppstår omedelbart en attraktion som varken Henrik eller Eva kan förneka – trots att de båda vet att de inte är rätt för varandra.

Bok 9

Playing The Palace av Paul Rudnick

När eventplaneraren Carter Ogde träffar Englands kronprins på ett evenemang, är han säker på att han inbillat sig kemin mellan dem. Eller var känslorna ömsesidiga? Deras romans skapar snart mediahysteri på båda sidor av Atlanten, och alla åsikter om deras förhållande och den intensiva pressen av att ständigt vara i rampljuset, sätter hinder för Carters Happily Ever After.

Boken är på engelska.

Bok 10

Du, bara av Anna Ahlund

Sextonåriga John blir kär i den två år äldre Frank, som oturligt nog redan är tingad av hans storasyster Caroline. Och Caroline är van att få som hon vill. John är van att backa, men det tänker han inte göra nu. Dessutom har Frank en egen vilja. Och ett krossat hjärta i bagaget, vilket krånglar till saker.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!