Allt du vill veta om bokserien

Rivieran-serien

Till böckerna!

Britt Peruzzis mysdeckare bjuder på både mordintriger, mat och vin! Här får vi följa kriminalkommissarie Alda Luppi vid Nice-polisen och de svårlösta fall hon får på sitt bord.

Hela bokserien

Rivieran-serien

Svep för att se seriens fyra första delar.

Rivieran-serien

16 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

16 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

När de hårdkokta och blodiga deckarna känns lite väl magstarka vänder vi oss till de mjukare varianterna. Mysdeckare, cozy crime, rysmys – kärt barn har många namn. Vi listar böckerna som sömlöst kombinerar mys och humor med mysterier och spänning.

Boktips

11 böcker inlästa av favoriten Gunilla Leining

Bok 1

Aldrig glömma av Britt Peruzzi

En kvinna hittas mördad i en bergsby ovanför Nice. Först på plats är kriminalkommissarie Alda Luppi som precis återvänt i tjänst efter en nervsjukdom. Utredningen som hon fått på sitt bord påverkas av både hettan, rädslan för återfall och oväntade motgångar. Det är intensiva dagar och hennes omdöme grumlas i takt med att Rivierans vackra fasad krackelerar. För till slut hinner minnena ikapp.

Bok 2

Stilla vatten av Britt Peruzzi

En man hittas död på den världsberömda stranden i Änglarnas bukt. Men trots att det brutala mordet har skett under Rivierans mest intensiva turistperiod, så finns det inga vitten. Kriminalkommissarie Alda Luppi dras i en komplicerad utredning där spåren leder till en viss period i historien. En tid som präglades av solidaritet, men också av girighet. Till slut återstår bara en fråga: Hur länge kan ett sår lämnas öppet innan hämnden börjar gro?

”….Finurlig pusseldeckare vid ett vackert vågat azurblått Medelhav!” – Femina

Bok 3

Frusen timme av Britt Peruzzi

Vintern har kommit till Nice och snön faller över Promenade des Anglais. Mitt under polisens årliga bal hittas ett svenskt par mördade. Paret, som är i 50-årsåldern, har hittats skjutna i den lägenhet de brukar hyra i badorten Beaulieu. Kommissarie Alda Luppi får det komplicerade fallet på sitt bord och utredningen tar henne till den svenska ön Ven. Under vistelsen får hon samtidigt tid att tänka på sitt eget liv och de svåra val hon måste göra.

Bok 4

Ensam ö av Britt Peruzzi

Turistorten Nice har sakta hämtat sig från det första pandemiåret, men två mystiska försvinnanden gör slut på friden. Det är 8-åriga Léon som har försvunnit mellan skolan och gitarrlektionen och 19-åriga Chloé som saknas från ett svenskt karmelitkloster. Kommissarie Alda Luppi kallas hem från semestern för att ta sig an de två fallen. Utredningen blir en kamp mot klockan där Alda även försöker lösa ett ouppklarat mord som inte lämnar henne ifred.

Gillade du Rivieran-serien?

Upptäck fler spännande bokserier

Vera Stanhope

Upptäck fler spännande bokserier

Privat: Doggerland

Upptäck fler spännande bokserier

Claes Claesson

Upptäck fler spännande bokserier

Vid livets vägskäl

Beach reads! 8 böcker att ta med till stranden

Beach reads! 8 böcker att ta med till stranden

De där sega dagarna på stranden är perfekta för att slå upp en bra bok och sträckläsa (ingen press). Veckla ut handduken och plocka fram några av dessa gripande beach reads!

Boktips

10 spännande böcker om drömresmålens baksida

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.