Allt du behöver veta om bokserien

Rodins auktionshus

Till böckerna!

Veronica Sjöstrands spänningsserie om Rodins auktionshus kombinerar konst, varm vänskap och svårlösta mysterier – allt i en mysig miljö.

Hela bokserien

Rodins auktionshus

Bläddra för att se alla böcker.

Rodins auktionshus

14 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

14 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

När de hårdkokta och blodiga deckarna känns lite väl magstarka vänder vi oss till de mjukare varianterna. Mysdeckare, cozy crime, rysmys – kärt barn har många namn. Vi listar böckerna som sömlöst kombinerar mys och humor med mysterier och spänning.

Avsnitt 18. Veronica Sjöstrand: Den svarta dolken

När Stella Rodin ärver det anrika Rodins auktionshus lämnar hon motvilligt Edinburgh och sitt jobb som expert på konstförfalskningar och återvänder till Stockholm. Hennes pappa ligger i koma, auktionshuset är i kaos och Stella är den enda som kan återupprätta dess forna glans. Samtidigt skakas staden av rasistiska mord utförda med SS-dolkar. Stella upptäcker att hennes far handlat med nazistiska föremål och tvingas inse att familjen Rodin kan ha kopplingar till morden.

Angela Yin, en hyllad och känd violinist, blir under ett inbrott brutalt mördad i sitt hem i Paris. Hennes ovärderliga fiol hittas slagen i småbitar. Samtidigt försvinner Angelas syster Sophie och polisen sätter in alla resurser för att hitta henne och gärningsmännen. Stella Rodin kallas till Paris för att utreda brottet åt försäkringsbolaget. Väl där inser hon att saker och ting inte står rätt till. Hemma i Stockholm utbryter kaos i familjen när Stellas far går bort och chockerande familjehemligheter avslöjas.

Hösten 2023 kommer den tredje delen i serien om Stella Rodin, en av världens främsta konstexperter, med en faiblesse för vintageklänningar och svårlösta mysterier.

7 boktips som bjuder på drama i konstvärlden

7 boktips som bjuder på drama i konstvärlden

En retrospektiv utställning i Göteborg, en mystisk målning från Metropolitan Museum of Art och ett anrikt auktionshus i Stockholm. SelmaStories har samlat sju bra romaner som på olika sätt utspelar sig i konstvärlden.

Gillade du Rodins auktionshus?

Upptäck fler bokserier!

Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Fjällbackaserien

Upptäck fler bokserier!

Säbyholms gröna fingrar

Upptäck fler bokserier!

Flanagans

Upptäck fler bokserier!

Gotlandsserien

Upptäck fler bokserier!

Rivieran-serien

Upptäck fler bokserier!

Pensionärsligan

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.