Allt du behöver veta om bokserien

Pensionärsligan

Till böckerna!

De stjäl, de kuppar, de rymmer – och de är alla seniorer. Catharine Ingelman-Sundbergs böcker om ett gäng rebelliska pensionärer hamnar regelbundet på topplistorna runtom i världen.

Hela bokserien

Pensionärsligan

Svep för att se alla böcker!

Pensionärsligan

Författare

Catharina Ingelman-Sundberg: ”Jag är lite av en rebell”

Bok 1

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta bor på servicehuset Diamanten. De har långtråkigt. Maten är dålig, de får för lite motion och det görs ständigt nya besparingar. En dag får Märtha en idé – de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Gänget tar in på ett lyxhotell fullt av förmögna gäster. Men allt går inte riktigt som planerat och snart blir Pensionärsligan indragna i den undre världen.

Bok 2

Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg

Pensionärsligan har lämnat servicehemmet bakom sig och är nu i Las Vegas. Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. Planen är att mångdubbla pengarna och använda dem för att göra livet bättre för gamla och sjuka. Men när pensionärerna återvänder till Sverige får det kriminella mc-gänget Bandangels upp ögonen för dem. Strategin finputsas i en gammal grosshandlarvilla på Värmdö. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker?

Bok 3

Rån och inga visor av Catharina Ingelman-Sundberg

Pensionärsligan behöver pengar – mycket pengar. Det är nämligen dyrt att göra livet för äldre roligare och lyxigare. Märtha och hennes vänner bestämmer sig för att jaga riktigt stora pengar bland finanshajar, skattesmitare och riskkapitalister. I sin jakt på storkovan lever pensionärerna farligt när de försöker lura miljardärer bland lyxyachter i franska Saint-Tropez. Dessutom är polisen dem hack i häl.

Bok 4

Goda rån är dyra av Catharina Ingelman-Sundberg

En dråplig stöldkupp i Stockholm har väckt polisens uppmärksamhet och Pensionärsligan flyr ut på landet. Under resans gång gör de nedslående upptäckter. Matöppet har stängt – för gott. Bensinmacken är nedlagd. Och internetuppkopplingen funkar inte. Pensionärerna organiserar snabbt Operation Rädda Landsbygden – med civil olydnad på dagordningen.

Bok 5

Det rånar sig nog av Catharina Ingelman-Sundberg

När bankerna numera saknar kontanter måste Pensionärsligan hitta nya utvägar. Gänget ger sig ut i cyberrymden och prövar lyckan bland kryptovalutor, artificiell intelligens och robotar. Med i spelet finns också en norsk oljemiljardär, antika guldmynt, förlista skepp, massor av champagne och riktigt vällagrad whisky. Samtidigt jagas pensionärerna av både polis och maffia…

7 böcker om tanter som slår tillbaka

7 böcker om tanter som slår tillbaka

På senare år har tanten fått upprättelse, inte minst genom litteraturen. Vi tipsar om sju böcker om orädda äldre damer som står upp för sig själva, för andra och struntar i samhällets förväntningar på hur en tant bör vara.

Härligt och hjärtvärmande – här är 9 feelgood-serier

Härligt och hjärtvärmande – här är 9 feelgood-serier

Det kan vara roligt eller romantiskt, sorgligt eller dråpligt – och det slutar nästan alltid lyckligt. För alla som älskar feelgood har vi samlat några bokserier i genren att läsa eller lyssna på i vår.

5 varma feelgood-böcker för och om äldre

5 varma feelgood-böcker för och om äldre

Oavsett ålder är det härligt att se sig själv representerad i litteraturen. Vi tipsar om fem varma feelgood-böcker där äldre karaktärer har huvudrollen och hittar kärlek och vänskap.

"Det finns verkligen en bok för varje tillfälle" - här är redaktionens bästa SelmaStories-minnen

Många kunniga bokproffs har passerat revy sedan SelmaStories startades - och ännu fler författare har mött oss. Här är gamla och nya redaktionsmedlemmars bästa SelmaStories-minnen!

Gillade du Pensionärsligan?

Upptäck fler bokserier!

Björnstad

Upptäck fler bokserier!

Ellens val

Upptäck fler bokserier!

Flanagans

Upptäck fler bokserier!

Säbyholms gröna fingrar

Upptäck fler bokserier!

Vid livets vägskäl

Upptäck fler bokserier!

Ölandssviten