Allt du behöver veta om bokserien

William Wisting Cold Cases

Till böckerna!

En deckarserie skriven av Jørn Lier Horst – en av Norges främsta kriminalförfattare. I fyra bladvändare får vi läsa om hur den erfarne polisutredaren William Wisting tar sig an olösta fall.

Böckerna

Wisting Cold Cases

Svep för alla böcker i deckarserien.

Wisting Cold Cases

10 spännande polisserier att lyssna på

10 spännande polisserier att lyssna på

Från Fabian Risk till avdelning Q – vi listar tio polisserier i ljudformat som får pulsen att stiga.

Författarna

Norske succéförfattaren Jørn Lier Horst: ”Jag ville bli som Kurt Wallander”

För tjugofjärde året i rad tar William Wisting fram pappren från när Katharina Haugen försvann. Fallet löstes aldrig och varje år hälsar Wisting på hos Katharinas make, Martin Haugen. Med åren har en vänskap utvecklats mellan poliskonstapeln och den kvarlämnade äkta maken. Men i år står stugan mörk och tyst när William Wisting kommer på besök. På årsdagen efter hustruns försvinnande verkar även Martin Haugen vara spårlöst försvunnen.

När den tidigare Arbeiderparti-kämpen Bernhard Clausen dör hittar man 80 miljoner kronor i kontanter i hans stuga. Justitieministern förstår att de ställts inför ett mycket känsligt fall – och William Wisting får uppdraget att sätta samman en hemlig efterforskningsgrupp. 80 miljoner kronor är mycket pengar. Tillräckligt mycket för att en utrikesminister skulle kunna påverka främmande makter, tillräckligt för att köpa ut sig ur en gisslansituation eller finns svaret i Bernhard Clausens privatliv? William Wisting har knappt hunnit ställa sig frågan förrän Bernhard Clausens hus brinner ner till grunden. Vad är det som någon vill dölja?

En ung kvinna hittas död i skogen. Hon har mördats på ett sätt man känner igen från seriemördaren Tom Kerr. Men Kerr tjänar sitt fjärde år bakom galler. Allt pekar istället på mannen som pressen kallar Den andra – Kerrs aldrig hittade medhjälpare. Man förbereder en rekonstruktion där Kerr ska leda polisen till kroppen efter en kvinna han säger sig ha mördat. Graven ligger i Eftang, i William Wistings polisdistrikt, och han blir ansvarig för säkerheten. Wistings dotter Line får uppdraget att dokumentera allt. Men rekonstruktionen går fruktansvärt fel och när Kerr flyr blir Wisting syndabocken.

William Wisting är inne på sin andra semestervecka. På håll observerar han hur ett lokalt försvinnande blir till nationell angelägenhet med förstasidor. Agnete Roll har varit borta i tre dagar utan ett livstecken. Samtidigt hittar Wisting ett meddelande i brevlådan med en speciell kombination av tal som han förstår syftar till ett gammalt fall och att någon söker hans uppmärksamhet.

Gillade du Wisting Cold Cases?

Upptäck fler bokserier!

Blix & Ramm

Upptäck fler bokserier!

Erik Winter

Upptäck fler bokserier!

Berger & Blom

Upptäck fler bokserier!

A-gruppen

Upptäck fler bokserier!

Forsete

”En bra kriminalroman ska ha karaktärer som är lika spännande som själva deckargåtan”

”En bra kriminalroman ska ha karaktärer som är lika spännande som själva deckargåtan”

Två av Norges främsta kriminalförfattare bestämde sig för att skriva ihop. Det resulterade i en nagelbitare till spänningsroman – och nu finns tre böcker i serien om den omaka duon Blix och Ramm som löser brott i Oslo. Vi fick en pratstund med deckargiganterna Jørn Lier Horst och Thomas Enger.

Böckerna

Stora spänningslistan! 21 nya deckare att läsa i höst

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Jag accepterar villkoren.