En plats för bokälskare
Han har kallats för gudfadern av folkmusik och anses vara den som upptäckte Bob Dylan. I Glöm allt men inte mig berättar Philomène Grandin om sin far Izzy Young, en uppväxt fylld av kultur och kärlek och en demens som smyger sig på.
En före detta president, en tidigare fängslad och en helt vanlig familj som hamnade mitt i en av vår tids största rättsskandaler. Vi har listat nio aktuella biografier som berättar om några mycket olika men fängslande livsöden.
Hon är småstadstjejen som drogs in ett kriminellt nätverk och fängslades i etiopiska Kality. I skräckfängelset upplevde hon misär och blev svårt sjuk – och när hon sedan släpptes efter åtta år visste hon varken hur sina döttrar såg ut eller vem som var statsminister i Sverige. SelmaStories har intervjuat Ingela Jansson som nu ger sin egen berättelse i boken ”Mina åtta år i Kality”.
Vad händer egentligen i Vita huset och Rosenbad? Vi listar fem politikerbiografier som tar dig närmre människor som Barack Obama och Anna Kinberg Batra – och som visar det som pågick bakom scenerna.
Från en berättelse om ett hårt liv i ett etiopiskt fängelse till en bok om vardagen som buddhistisk skogsmunk. Vi tipsar om fyra biografier där verkligheten med råge överträffar dikten.
Hedda Stiernstedt är inläsare av ”Mina åtta år i Kality” av Ingela Jansson – en gripande berättelse om den tuffa tiden i det etiopiska fängelset. Vi fick en pratstund med skådespelaren mellan inspelningspassen.
Läsning väcker känslor i oss, och ofta är det de viktigaste berättelserna som gör oss som mest rasande. SelmaStories listar åtta reportageböcker och biografier som berättar om övergrepp, orättvisor och osynliggöranden.
Vi älskar fascinerande självbiografier- men när de omvandlas till skönlitteratur blir det extra mycket läsmagi! Här är tre självbiografiska romaner att bli uppslukad av i vinter.
Under flera år blev författaren Christina Herrström manipulerad till att öppna upp sitt hem, dela sitt liv och låna ut pengar till en psykopat. Nu har hon skrivit en bok om hur han ödelade hennes liv. – Det är min plikt att dela med mig.
Den före detta buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad tog sig rakt in i svenska folkets hjärtan då han 2020 sommarpratade om döden och att leva med den obotliga sjukdomen ALS. Vi bjuder på ett gripande utdrag ur hans självbiografi ”Jag kan ha fel”.
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies