En plats för bokälskare
Besök Lilys blomsterhandel, följ med när en mamma förverkligar sin sons drömmar och lär känna Thea som ärver ett hus fullt av hemligheter. SelmaStories listar feelgoodböcker som får dig att skratta såväl som gråta.
Ibland händer det ofattbara – att en förälder dör eller ett syskon blir svårt sjukt. Inga ord kan ta bort det som gör ont, men litteraturen kan få den som har sorg att känna sig mindre ensam. Vi har listat några böcker av författare som inte väjer för att skildra livet när det är som svårast.
Förlagen krigade och recensenterna höjde den till skyarna och lite till. Men sen hände något. Turnén ställdes in av säkerhetsskäl och författare skapade namninsamlingar för att få den borttagen från Oprahs bokklubb. Nu kommer boken äntligen ut på svenska, men vad är det som är så speciellt med den?
Tio böcker på tio år, utgiven i 23 länder- och redan erkänd som grundaren av, och en av de viktigaste författarna i, hela sin litteraturgenre i Sverige. Det är Simona Ahrnstedt.
En del böcker påverkar en så starkt att man efter bara några sidor VET att man kommer att tänka annorlunda efteråt. Läsupplevelser som sätter själva livet på prov - här är några av dem.
De flesta kan läsa upp en text. Men konsten att berätta så det känns i hela kroppen- det är en talang som få besitter. Gunilla Leinings röst kan vi lyssna på i timmar, dagar, veckor utan att tröttna. Här är några av alla hennes fantastiska inläsningar.
Med en imponerande enkelhet tar författaren och illustratören Stina Wirsén upp känsliga ämnen för de minsta läsarna. Här finns sju böcker att samlas kring, samtala om och växa med.
Hur är man vuxen när man inte har egen familj? "Vuxna människor" är en smärtsam och humoristisk samtidsskildring – och här berättar Marie Aubert mer om boken som var en snackis redan innan den kom ut. Nu kommer även den norska författarens novellsamling på svenska.
Inga ord i världen kan ta bort det som gör ont. Men att gå till litteraturen och läsa om andras erfarenheter av förlust kan vara en tröst – i alla fall efter en tid.
När Anna Takanens pappa blev sjuk började hon skriva dagbok. Det blev – även om det inte var meningen – startskottet för ett romanprojekt. I fjol debuterade hon med Sörjen som blev – en bok som berättar om hennes pappas historia som finskt krigsbarn och hur kriget kastat sin skugga över flera generationer.
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies